Ultrahang vizsgálatok

...

Mozgásszervi ultrahang vizsgálatok

A mozgásszervi ultrahang során az ízületek, ízületi szalagok, íntapadások, ínhüvelyek, a látótérbe kerülő porcfelszínek, az ízületek környezetében lévő meszesedések, folyadéktartalmú képletek, fájdalmas vagy fájdalmatlan duzzanatok, izmok, nagyobb idegek szerkezete jól ábrázolható, ezáltal pontosan megítélhető.

A vizsgálat kiemelkedő jelentősége, hogy az ízületeket mozgás közben is ábrázolhatjuk. Ennek során a részleges vagy teljes szalag-, ín- és izomsérülések, bevérzések, ízületi folyadékgyülemek, ízületi szabadtestek, ízületek környezetében lévő különböző eredetű meszesedések megítélhetők, véleményezhetők. A gyulladásos és a “kopásos” ún. degeneratív betegségek is jól elkülöníthetők. A diagnózis birtokában eldönthető, hogy gyógyulásunk érdekében milyen szakorvos segítségét érdemes igénybe vennünk. A korai elváltozások sok esetben röntgen tünetet még nem okoznak (a röntgen a csontokat, meszesedéseket látja), viszont ebben a stádiumban még igen jó eredménnyel gyógyíthatók. Az ultrahangvizsgálat rendkívüli előnye, hogy a mozgásszervi betegségeket igen korai stádiumban már ki tudja mutatni.

Javaslat:

Kisebb, töréssel nem járó sérülések, sérülés utáni nehezen gyógyuló fájdalmas állapotok, ínhúzódások, ízület környéki duzzanatok, bevérzések, ízületi fájdalom, valamint az ízületek mozgáskorlátozottsága esetén a vizsgálat elvégzése mindenképpen indokolt. Folyamatban lévő terápia hatásossága és a gyógyulás dinamikája is nyomon követhető. Sportolók esetén az izmok és ízületek fokozatos terhelhetőségének megítélése is nagy jelentőséggel bírhat. Az ultrahang vizsgálat a csontok és ízületek röntgen vizsgálatát azonban nem helyettesíti (mivel a csontba, illetve a csont “mögé” ultrahanggal nem láthatunk), hanem bizonyos kórfolyamatokban a röntgen vizsgálattal együttesen képez komplex diagnosztikai egységet.

Előkészítés: nem szükséges.

 

Mozgásszervi ultrahang vizsgálatok hétfőn és szerdán délelőtt történnek, kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján.

 

Szolgáltatásaink árai

  • Izmok ultrahang vizsgálata ⋅ 24 000 Ft
    sérülés vagy egyéb panasz esetén egy vizsgált régió izmainak ultrahang vizsgálata

  • Ízületi ultrahang vizsgálat ⋅ 24 000 Ft
    egy ízület vizsgálata, mely lehet a váll, könyök, csukló, csípő, térd vagy boka ultrahang vizsgálata; idegek vizsgálata nem történik

Foglaljon időpontot

Kérjük a hatékony ügyintézés érdekében pontosan adja meg a telefonszámát!

Időpontkérés telefonon:

+36 30 530 8968
Hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Időpontkérés e-mailben:

happymed(at)happymed(dot)hu

Cím:

1096 Budapest, Sobieski János Utca 20-24. Fszt. 5.

2000 Szentendre, Dobogókői út 1. I. emelet

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.