Ultrahang vizsgálatok

...

Keringésvizsgálatok

A vizsgálat során látjuk az érfal eltéréseit, megvastagodását, meszesedését, véralvadékok felrakódását, az ér szűkületét vagy érelzáródást is. A Doppler effektus alkalmazásával értékelhető az áramló vér iránya, sebessége, egyenletessége („kavarodás-mentes” haladása). Ezt láthatjuk a gép által megmutatott áramlási görbén, vagy színekkel kódolva, emellett az áramlás hangját is halljuk. Kiegészítő Doppler vizsgálatot bármilyen vizsgálat során is végzünk, amennyiben valamilyen eltérést, elváltozást találunk, és annak erezettségét szeretnénk megítélni. Ez az elváltozás tipizálásában segít bennünket.

 

Nyaki erek – Carotis Doppler ultrahang vizsgálata (CDS)

A nyaki verőerek falának, illetve az áramlási viszonyoknak a megítélése viszonylag jól jellemzi az általános érelmeszesedés állapotát. Végezhető szűrő jelleggel (általában 40-50 éves kor felett), dohányzó pácienseknél, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterinszint, súlyos elhízás esetén. Indokolt lehet a vizsgálat elvégzése bizonyos típusú fejfájások, szédüléses panaszok, valamint az ezzel összefüggő vagy független kézzsibbadás, felső végtag gyengeség, időszakos látászavar, vagy bizonyos fül-orr gégészeti problémák (pl. fülzúgás) jelentkezése esetében is.

Előkészítés: nem szükséges.

 

Végtagok (alsó, ritkábban felső) (mély) vénás Doppler vizsgálata

Főként az alsó (ritkábban felső) végtag mélyvénáinak (viszerek) vizsgálatát jelenti. Legfontosabb javallat a fájdalmas lábszár-, netán teljes alsó végtag duzzanat, feszülés, amit okozhat a mélyben futó vénák elzáródása, thrombosisa, mely önmagában is súlyos betegség, sokszor sürgősséggel vizsgálandó (kezeletlen esetben tüdőembóliát okozhat).

A felületes vénák vizsgálatára ritkábban kerül sor, gyulladás, elzáródás itt is előfordulhat.

Előkészítés: nem szükséges.

 

 

 

Szolgáltatásaink árai

  • Nyaki nagyér Doppler ultrahang vizsgálata – Carotis Doppler ultrahang ⋅ 24 000 Ft
    nyaki nagyerek - carotisok, vertebralisok ultrahang vizsgálata

  • Alsó- vagy felső végtagi vénás Doppler vizsgálat ⋅ 24 000 Ft
    az egyik oldali alsó vagy felső végtag mélyvénáinak Doppler ultrahang vizsgálata, mélyvénás trombózis kimutatására vagy kizárására

Foglaljon időpontot

Kérjük a hatékony ügyintézés érdekében pontosan adja meg a telefonszámát!

Időpontkérés telefonon:

+36 30 530 8968
Hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Időpontkérés e-mailben:

happymed(at)happymed(dot)hu

Cím:

1096 Budapest, Sobieski János Utca 20-24. Fszt. 5.

2000 Szentendre, Dobogókői út 1. I. emelet

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.