Gyógymasszázs

...

Kinesio tapasz ragasztása

Kinesio tapasz ragasztása
mozgásszerveket érintő problémák kezelésében jól használható kiegészítő eszköz, mely terápia során a leggyorsabb felépülést, fájdalomcsillapítást tekinti elsődleges feladatnak. A rándulások, duzzanatok, sport közben elszenvedett sérülések kezelésére alkalmas megfelelő pozícióban felhelyezett gyógyszermentes kinezio tapasszal. Hatására javul a vérkeringés, nyirokkeringés, csökkent a fájdalom, stabilizálja az ízületeket, izmokat, bizonyos mértékben átveszi a szövet (izom, ín, ideg) funkcióját, ezzel enyhítve a fájdalmat. Ennek megfelelően alkalmazható izom fájdalmak esetén, mozgásterjedelem megnövelésére, nyirokkeringés támogatásásra (oedema, haematoma), idegi tünetek, kisugárzó fájdalom enyhítésére, ízület stabilizálására. A kinezio tape (tapasz) egy rugalmas pamut anyag, melyet sinus hullámú ragasztó segítségével tudunk a bőrre helyezni, szellőzik a bőr, ezáltal egyáltalán nem, vagy ritkán okoz bőr irritációt, a mozgást támogatja, azt semmilyen negatív irányban nem gátolja.

A kinesio tape várandósság idején több problémára is megoldást jelenthet: nem engedi túlnyúlni a bőrt, jelentősen csökkenti a hasfal elvékonyodásának, berepedésének esélyeit, megelőzhetőek vele a nyak-, hát-, deréktáji és lábfájdalmak, a sérv vagy a hasi izomszétválás. Az ödémák, a duzzadt, vizesedő végtagok feszülése is csökkenthető általa. Továbbá a rugalmas szalagok - amelyeket a has haránt és hosszanti irányában lehet ragasztani - mérséklik a feszülést, megemelik a bőrt, ezáltal nagyobb térfogatot biztosítva a vér- és nyirokkeringésnek, illetve csillapítva a pangást. A tape szalagok lazítják, tehermentesítik az izmokat is, ezért erős és fájdalomcsillapító hatásuk is van.

A kismama tape ragasztást gyógymasszőrünk végzi. A várandósság harmadig hónapja után lehet a tape-et derékra és hasra tenni, előtte nem, mert akkor a beágyazódás támogatása az elsődleges.
Szülést követően is érdemes ehhez a módszerhez fordulni, mert hathatós segítséget nyújt a kismamának a regenerációban: striák, gerincpanaszok esetén, illetve a has alakjának és esztétikai állapotának mihamarabbi visszanyerésében is. A tape akár öt-hét napig is a bőrön maradhat, nem akadályozza a mindennapi tevékenységeket, zuhanyozni, sőt, még úszni is lehet vele.

Szolgáltatásaink árai

  • Kinesio tape ragasztása ⋅ 8 000 Ft
    (testtájanként)

Foglaljon időpontot

Kérjük a hatékony ügyintézés érdekében pontosan adja meg a telefonszámát!

Időpontkérés telefonon:

+36 30 530 8968
Hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Időpontkérés e-mailben:

happymed(at)happymed(dot)hu

Cím:

1096 Budapest, Sobieski János Utca 20-24. Fszt. 5.

2000 Szentendre, Dobogókői út 1. I. emelet

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.