Blog

Kerékpározás - kedvenc időtöltésünkké válhat!

2021.03.18.

A tavasz beköszöntével, a lezárások heteiben a kerékpározás akár legkedveltebb szabadtéri tevékenységünkké is válhat. A kerékpározás nagyszerű módja testtudatunk erősítésének, miközben segít megőrizni vitalitásunkat és kedélyállapotunkra is pozitívan hat.

Ezt a sporttevékenységet egyszerűsége miatt is lehet szeretni: csak egy kerékpárra van szükségünk és már indulhatunk is. Ez egyfajta szabadságérzetet ad, könnyen beépíthetjük a napi rutinunkba, és számtalan előnye van egészségünk megőrzésében: csökkenti a krónikus betegségek, például a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és a stroke kockázatát, a szív- és érrendszeri problémákat, valamint nem terheli ízületeinket. A mérsékelt tempóval óránként akár 500 kalóriát is égethetünk, testünk karcsúbbá és feszesebbé válik. Különösen jó az alsó testrész feszesítésére, de a felsőtestet is edzhetjük, ha terepen haladunk. Idősebb korosztálynak is kiemelten ajánlott, mivel a különböző betegségek megelőzése mellett az egyensúly fejlesztésében illetve megtartásában is fontos szerepet játszhat.

Amatőröknek nagyszerű választás lehet a hibrid kerékpár, ami nehezebb emelkedőknél egy kis segítség jelent, mivel a kerékpárt az emberi erő és a villanymotor együttesen mozgatja, így a nehezebb szakaszokon lényegesen megkönnyítik a tekerést. Ráadásul a szélesebb gumiabroncsoknak és az egyenes kormánynak köszönhetően rendkívül kényelmes ülést biztosít.

Bármilyen, testünket dolgoztató aktivitás életkortól függetlenül segít fittnek és testileg, lelkileg egészségesnek maradni!

Kiegészítő mozgásként jelentkezzen gyógytorna vagy személyi edzés szolgáltatásunkra, ahol képzett szakemberek segítenek a testtudat megerősítésében, sportolás közben a helyes testtartás kialakításában, A  személyi edzés keretén belül megismerkedhet egy speciális mozgásformával (Stability Workout), ahol a cél a törzs mélyizmainak erősítése és az ízületek stabilitásának fokozása.

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Személyi edzés

Személyi edzőnk vezetésével Stability Workout szolgáltatást nyújtunk. Az idegen elnevezés mögött egy különleges és élvezetes edzésmódszer rejlik.

Részletek
Koronavírus elleni oltás – vajon nőknél és férfiaknál más a mellékhatása?

A nők szervezete hormonálisan és genetikailag is különbözik a férfiakétől, és bár tudjuk, hogy gyakran másképp reagálnak a különböző orvosi beavatkozásokra, felmerül, hogy ez a koronavírus elleni oltásoknál is így lehet.

Hasfájás, puffadás? - a hasi ultrahang vizsgálat választ adhat panaszaira!

Az ultrahang vizsgálat egy olyan képalkotó diagnosztikai módszer, amely bizonyos korlátok mellett széles körű információt ad a páciens állapotáról. A hasi ultrahang különösen javasolt különböző hasi panaszok, étvágytalanság, hasi fájdalmak, diszkomfort, nyomásérzés, teltségérzés, gyulladásra vagy egyéb problémára utaló laboratóriumi eltérések, nőgyógyászati-, vizelési panaszok, máj-, epe-, hasnyálmirigy betegségek gyanúja esetén, emellett panaszmentes betegek szűrővizsgálatára is ajánlható.

Tenisz – milyen fizikai előnyei vannak?

A tenisz azon kevés mozgáslehetőségek egyike, ahol garantáltan távolságot tudunk tartani partnerünktől, ráadásul egy olyan hatékony sport, amely az egész testet megmozgatja. Ragadjon ütőt, és tudja meg, milyen előnyökkel jár ez a nagyszerű edzésforma!