Blog

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

2020.09.14.

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.

Akiknek a szervezetében az ösztrogénszint fokozatosan csökken, kevesebb és enyhébb hőhullámokat tapasztalnak, azok viszont, akiknek a petefészkeit eltávolították, vagy a szervezetükben az ösztrogéntermelés más okból hirtelen lecsökken, a hőhullámok gyakrabban és intenzívebben jelentkeznek.

A hőhullámok kellemetlen hőérzéssel kezdődhetnek a mellkasban, a nyakban vagy a hasban. Ezáltal hirtelen melegség és látható bőrpír jelentkezik a mellkasban, a fejen és a nyakon. A melegség érzékelése eltarthat 3-4 perctől akár 30 percig is, és általában izzadás követi a jelenséget. A hőhullámok időtartama és gyakorisága egyénenként változó és igen nagy eltéréseket mutathat, előfordulása pedig hat hónaptól akár tizenöt évig is eltarthat.

A hőhullámmal együtt jár a váratlanul fellépő heves szívdobogás, vagy szabálytalan szívverés és pulzus, ami többnyire csupán néhány másodpercig tart, mégis nagyon kellemetlen. A hőhullámokat kísérhetik olyan szokatlan tünetek is, mint a hányinger, szédülés, fejfájás, vagy szorongás érzése.

Változó kori problémáival forduljon hozzánk bizalommal. Várjuk szeretettel szentendrei nőgyógyászati szakrendelésünkön!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Nőgyógyászat

Nőgyógyászati vizsgálatot panaszok esetén és szűrő jelleggel is érdemes elvégezni, ez utóbbit általában évente. A cél a különböző szervi elváltozások, fertőzések és daganatos megbetegedések időbeni felismerése.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.