Blog

A szorongás meglepő előnyei

2020.09.07.

Hogyan használhatjuk fel aggodalmainkat, hogy életünket elégedettebben élhessük?
3 választ is találtunk:  

Segíthet megtalálni a fókuszt

Az aggodalom arra késztet bennünket, hogy minden figyelmünket a fontos kérdésekre irányítsa. Fókuszáltságunk kulcsfontosságú egy olyan világban, ahol időnket sok felelősség és zavaró helyzet mellett kell okosan beosztanunk. Egy kis szorongás tudatja velünk, hogy a növekvő teendők listájában mit kell prioritássá tennünk.

Közelebb hozhat a kapcsolatainkhoz

A szorongás nem engedi, hogy figyelmen kívül hagyjuk azokat, akik fontosak számunkra és hozzásegít minket is ahhoz, hogy saját igényeinkhez visszataláljunk. Amikor kapcsolatainkban feszültséget élünk át, az aggodalmak rávezethetnek a megoldásra, hogy hogyan tudjuk újra harmonizálni kapcsolatunkat azzal a személlyel, akivel kapcsolatban feszültségünk adódott.

Motiválttá tehet

A szorongás inspirálhat minket problémamegoldási képességünk mozgósítására, valamint új folyamatok kidolgozására, amelyek elősegítik az előrehaladást. Ha „meghallgatjuk” szorongásunk nyelvezetét, vagyis, megtanuljuk, hogyan kezeljük a szorongást kiváltó jeleket, az lehetőséget ad arra, hogy a helyzetre adott reakciónk kihozza belőlünk a legjobb teljesítményt.

Ha úgy érzi, problémáihoz segítségre van szüksége, jelentkezzen pszichológiai konzultációra szentendrei rendelőnkbe!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Pszichológiai konzultáció

Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amivel úgy érzi, nem tud, vagy nem akar egyedül megbirkózni, ilyenkor szakember segítségére lehet szüksége, ráadásul az ember önmagát nem tudja objektíven megítélni. A család, barátok támogatása nagyon fontos, de a külső, érzelmileg semleges szakember tudományos módszereken alapuló technikákkal és tapasztalattal hatékonyabban segít.

Részletek
Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.

Lúdtalp gyerekkorban - fontos az időben elkezdett terápia!

Gyerekek körében egyre nagyobb számban található a láb statikai hibájával járó lúdtalp és befelé dőlő bokaízület. A lúdtalp a láb hosszanti boltozatának ellapulása, amely jelentős, vagy tartós eltérés esetén vezet a környező izmokban, ízületekben jelentkező fájdalomhoz.