Blog

A szorongás meglepő előnyei

2020.09.07.

Hogyan használhatjuk fel aggodalmainkat, hogy életünket elégedettebben élhessük?
3 választ is találtunk:  

Segíthet megtalálni a fókuszt

Az aggodalom arra késztet bennünket, hogy minden figyelmünket a fontos kérdésekre irányítsa. Fókuszáltságunk kulcsfontosságú egy olyan világban, ahol időnket sok felelősség és zavaró helyzet mellett kell okosan beosztanunk. Egy kis szorongás tudatja velünk, hogy a növekvő teendők listájában mit kell prioritássá tennünk.

Közelebb hozhat a kapcsolatainkhoz

A szorongás nem engedi, hogy figyelmen kívül hagyjuk azokat, akik fontosak számunkra és hozzásegít minket is ahhoz, hogy saját igényeinkhez visszataláljunk. Amikor kapcsolatainkban feszültséget élünk át, az aggodalmak rávezethetnek a megoldásra, hogy hogyan tudjuk újra harmonizálni kapcsolatunkat azzal a személlyel, akivel kapcsolatban feszültségünk adódott.

Motiválttá tehet

A szorongás inspirálhat minket problémamegoldási képességünk mozgósítására, valamint új folyamatok kidolgozására, amelyek elősegítik az előrehaladást. Ha „meghallgatjuk” szorongásunk nyelvezetét, vagyis, megtanuljuk, hogyan kezeljük a szorongást kiváltó jeleket, az lehetőséget ad arra, hogy a helyzetre adott reakciónk kihozza belőlünk a legjobb teljesítményt.

Ha úgy érzi, problémáihoz segítségre van szüksége, jelentkezzen pszichológiai konzultációra szentendrei rendelőnkbe!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Pszichológiai konzultáció

Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amivel úgy érzi, nem tud, vagy nem akar egyedül megbirkózni, ilyenkor szakember segítségére lehet szüksége, ráadásul az ember önmagát nem tudja objektíven megítélni. A család, barátok támogatása nagyon fontos, de a külső, érzelmileg semleges szakember tudományos módszereken alapuló technikákkal és tapasztalattal hatékonyabban segít.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.