Blog

A szorongás meglepő előnyei

2020.09.07.

Hogyan használhatjuk fel aggodalmainkat, hogy életünket elégedettebben élhessük?
3 választ is találtunk:  

Segíthet megtalálni a fókuszt

Az aggodalom arra késztet bennünket, hogy minden figyelmünket a fontos kérdésekre irányítsa. Fókuszáltságunk kulcsfontosságú egy olyan világban, ahol időnket sok felelősség és zavaró helyzet mellett kell okosan beosztanunk. Egy kis szorongás tudatja velünk, hogy a növekvő teendők listájában mit kell prioritássá tennünk.

Közelebb hozhat a kapcsolatainkhoz

A szorongás nem engedi, hogy figyelmen kívül hagyjuk azokat, akik fontosak számunkra és hozzásegít minket is ahhoz, hogy saját igényeinkhez visszataláljunk. Amikor kapcsolatainkban feszültséget élünk át, az aggodalmak rávezethetnek a megoldásra, hogy hogyan tudjuk újra harmonizálni kapcsolatunkat azzal a személlyel, akivel kapcsolatban feszültségünk adódott.

Motiválttá tehet

A szorongás inspirálhat minket problémamegoldási képességünk mozgósítására, valamint új folyamatok kidolgozására, amelyek elősegítik az előrehaladást. Ha „meghallgatjuk” szorongásunk nyelvezetét, vagyis, megtanuljuk, hogyan kezeljük a szorongást kiváltó jeleket, az lehetőséget ad arra, hogy a helyzetre adott reakciónk kihozza belőlünk a legjobb teljesítményt.

Ha úgy érzi, problémáihoz segítségre van szüksége, jelentkezzen pszichológiai konzultációra szentendrei rendelőnkbe!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Pszichológiai konzultáció

Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amivel úgy érzi, nem tud, vagy nem akar egyedül megbirkózni, ilyenkor szakember segítségére lehet szüksége, ráadásul az ember önmagát nem tudja objektíven megítélni. A család, barátok támogatása nagyon fontos, de a külső, érzelmileg semleges szakember tudományos módszereken alapuló technikákkal és tapasztalattal hatékonyabban segít.

Részletek
Zavarja Önt a pára szemüveg- és maszkviselés közben? –válasszon páramentes szemüveglencsét!

Mindennapjainkban a koronavírus elleni védekezéshez nélkülözhetetlen az arcmaszk, hiszen viselése alapvető fontosságú a járvány terjedésének visszaszorításában. A szemüveget viselők helyzetét viszont nagyban megnehezíti az a kellemetlenség, hogy lencséjük folyamatosan bepárásodik.

Tudatos futás – mit jelent és hogyan alkalmazhatjuk előnyeit?

Amikor tudatos futásról beszélünk, lelkileg kapcsolódunk a pillanathoz, és eltávolítjuk azokat a zavaró tényezőket, amelyek a múlt vagy a jövő kapcsán juthatnak eszünkbe.

Én-hatékonyság – működő megküzdési stratégia testi fájdalomra!

Fájdalmaink megélésében a lelki tényezők meghatározó szerepet játszanak: gondolkodásunk, múltbeli tapasztalataink képesek erőteljes hatást gyakorolni közérzetünkre.