Blog

Szénanátha – sikeresen kezelhető akupunktúrával!

2020.07.30.

Sokak számára ismerősek a szénanátha tünetei, az orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás. Az allergiás állapot jelentős életminőség romlást eredményez: az orrdugulás miatt nem pihentető az éjszakai alvás, a tartós kialvatlanság pedig rontja a teljesítőképességet az iskolában, a munkahelyen.

A tünetes időszakban azért is nagyon fontos a kezelés, hogy az allergiás gyulladás ne húzódjon a mélyebb légutakba, ne okozzon asztmát!

A tünetmentesség elérésében a nyugati orvoslás gyógyszerei mellett a kiegészítő gyógymódok, köztük az akupunktúra is segítségünkre lehet. Nagyon erős tünetek esetén sokszor a két módszer együttes alkalmazása hoz csak javulást. Enyhébb esetben azonban, kémiai anyagok használata nélkül az akupunktúra önmagában is hatásos lehet.

Akupunktúrás kezelés során testszínű ragtapasz lapocskára rögzített, hajszálvékony, 1mm körüli hosszúságú tű kerül a fülkagyló meghatározott pontjaira, fülenként 4 darab. Ezek 1-2 hétig maradnak a helyükön, és fejtik ki hatásukat. A behelyezett tűk a mindennapi tevékenységeket nem korlátozzák, viselésük fájdalmatlan, és a környezet számára sem feltűnőek. A tünetek erősségének függvényében 1-2 hetente célszerű cserélni őket, ezt mindig egyénileg kell eldönteni. Egy parlagfű szezon ideje alatt közepes tüneterősség esetén általában 3 kezelés elegendő.

Betegeink mondták:

József (54 éves):
Egész életemben szénanáthás voltam. 50 év után most ismét érzem az illatokat. Ezt az akupunktúrának köszönhetem.

Éva (32 éves):
A terhességem ideje alatt nem szedhettem allergiagyógyszert. Az akupunktúra segített átvészelni a parlagfű szezont.

Ilona (45 éves):
Az akupunktúra nem csak abban segített, hogy az allergiás tüneteim csökkenjenek, hanem abban is, hogy kevésbé voltam stresszes, jobban aludtam.


Mivel az akupunktúrás kezelés a szervezet saját erőit mozgósítja a gyógyulás érdekében, a rendszeres kezelés áthangoló hatásának köszönhetően elérhető egy tartósan tünetmentes állapot.

Jelentkezzen akupunktúrás kezelésünkre, amely augusztus 1-jétől szeptember 30-áig, bevezető áron, kedvezményesen igényelhető!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógyászat egyik gyógyító módszere, melynek használata tapasztalati úton alakult ki több ezer évvel ezelőtt. Azóta az orvostudomány mind diagnosztikai mind pedig kezelési módszereiben hatalmas fejlődésen ment keresztül, azonban az akupunktúra a mai napig megőrizte népszerűségét.

Részletek
Fogyni szeretne? – Próbálja ki az akupunktúrát!

A fülben olyan akupunktúrás pontok találhatóak, melyek stimulációja képes hatékonyan támogatni a fogyókúrát. Az akupunktúra természetes módon segíti elő a fogyást gyógyszerek és mellékhatások nélkül.

Pajzsmirigy - az anyagcsere karmestere

A pajzsmirigy az az endokrin szervünk, amelynek megfelelő működése biztosítja, hogy minden egyéb szervünk működése is rendben legyen.

Pollennaptár, bőrteszt – segítség az allergia beazonosítására!

A szénanáthás tünet megjelenésének idejéből már következtetni lehet arra, melyik pollen okozhatja az allergiát. Ehhez nyújt segítséget a pollennaptár.