Blog

Szénanátha – sikeresen kezelhető akupunktúrával!

2020.07.30.

Sokak számára ismerősek a szénanátha tünetei, az orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás. Az allergiás állapot jelentős életminőség romlást eredményez: az orrdugulás miatt nem pihentető az éjszakai alvás, a tartós kialvatlanság pedig rontja a teljesítőképességet az iskolában, a munkahelyen.

A tünetes időszakban azért is nagyon fontos a kezelés, hogy az allergiás gyulladás ne húzódjon a mélyebb légutakba, ne okozzon asztmát!

A tünetmentesség elérésében a nyugati orvoslás gyógyszerei mellett a kiegészítő gyógymódok, köztük az akupunktúra is segítségünkre lehet. Nagyon erős tünetek esetén sokszor a két módszer együttes alkalmazása hoz csak javulást. Enyhébb esetben azonban, kémiai anyagok használata nélkül az akupunktúra önmagában is hatásos lehet.

Akupunktúrás kezelés során testszínű ragtapasz lapocskára rögzített, hajszálvékony, 1mm körüli hosszúságú tű kerül a fülkagyló meghatározott pontjaira, fülenként 4 darab. Ezek 1-2 hétig maradnak a helyükön, és fejtik ki hatásukat. A behelyezett tűk a mindennapi tevékenységeket nem korlátozzák, viselésük fájdalmatlan, és a környezet számára sem feltűnőek. A tünetek erősségének függvényében 1-2 hetente célszerű cserélni őket, ezt mindig egyénileg kell eldönteni. Egy parlagfű szezon ideje alatt közepes tüneterősség esetén általában 3 kezelés elegendő.

Betegeink mondták:

József (54 éves):
Egész életemben szénanáthás voltam. 50 év után most ismét érzem az illatokat. Ezt az akupunktúrának köszönhetem.

Éva (32 éves):
A terhességem ideje alatt nem szedhettem allergiagyógyszert. Az akupunktúra segített átvészelni a parlagfű szezont.

Ilona (45 éves):
Az akupunktúra nem csak abban segített, hogy az allergiás tüneteim csökkenjenek, hanem abban is, hogy kevésbé voltam stresszes, jobban aludtam.


Mivel az akupunktúrás kezelés a szervezet saját erőit mozgósítja a gyógyulás érdekében, a rendszeres kezelés áthangoló hatásának köszönhetően elérhető egy tartósan tünetmentes állapot.

Jelentkezzen akupunktúrás kezelésünkre, szentendrei rendelőnkben szakorvosunk készséggel áll rendelkezésére!

Vissza a bloghoz

A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.