Blog

Szemhéjszéli tisztító kezelés – gyulladásos panaszokra!

2021.07.14.

Gyakran előfordul, hogy égő, viszkető, esetleg fájó diszkomfort érzést tapasztalunk szemünkben, valamint, hogy szemhéjunk vörössé, duzzadttá válik. Ennek oka sok esetben a Meibom-mirigyek elégtelen működése.

A Meibom-mirigyek a szempillák tövébe nyíló mirigyek, melyek normál működésük során a könnyfilm legfelső, olajos rétegét adják, ezzel gátolva a könnyfilm alsóbb, vizes rétegének gyors elpárolgását.

Ha a Meibom-mirigyek működésében valamilyen zavar támad, pl. bakteriális fertőzés, bedörzsölt szennyeződés, vagy esetleg poros környezeti hatások miatt, akkor begyulladhatnak, és zsírdugóval elzáródhatnak. Ilyenkor már látható a szemhéj bepirosodása, megduzzadása is. Ennek a tünetnek a súlyosbodása során alakulhat ki a szemhéjszéli árpa.

Ha a szemhéjszéli gyulladás hátterében a fent említett okok állnak, abban az esetben egy gyors, egyszerű, otthon elvégezhető kezeléssel gyorsan javíthatunk a Meibom-mirigyek állapotán. Az úgynevezett szemhéjszéli toilette során először 5 percen át melegítjük a szemhéjakat, amely történhet melegíthető, zselés párnákkal, vagy meleg vizes borogatásokkal. A melegítés után következik a szemhéjak masszírozása. A masszírozás mindig a szempillák irányába történjen, tehát a felső szemhéjat fentről lefelé, vagyis a szemöldökök felől a szempillák felé, míg az alsó szemhéjat lentről felfelé, vagyis az arc felől a szempillák felé masszírozzuk. A masszírozás után megfigyelhetjük, hogy a Meibom-mirigyekből apró olajcseppek távoznak, és jelennek meg a szemhéjszéleken, ezt egy vattakoronggal letörölhetjük. A tisztító kezelést erősebb gyulladásos panaszok esetén akár naponta is elvégezhetjük, de gyulladások megelőzéseként elegendő lehet hetente egyszer is.

Ahhoz, hogy szemünk egészségét megőrizzük kiemelten fontos a rendszeres látásvizsgálat. A szűrés során, a látáskorrekció által komolyabb tünetek is, mint a fejfájás, fényérzékenység, fáradékonyság is kiküszöbölhető.

A Happymed Optikában kiváló minőségű, személyre szabott szemüveglencsék teljes kínálatával, valamint szemüvegkeretek széles választékával állunk rendelkezésére. Most minden szemüvegkeretre és lencsére is 15 % kedvezményt adunk!

Várjuk szeretettel látásvizsgálatra szentendrei rendelőnkbe, ahol előjegyzés nélkül is fogadjuk az érdeklődőket!

Nyitvatartási időpontjaink:

Látásvizsgálat:

Hétfő 9,00 - 12,30
Kedd 14,00 - 17,00

Optika:

Hétfő 8,00 - 13,30
Kedd 14,00 - 17,00
 

Vissza a bloghoz

A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.