Blog

Stability Workout- egy különleges módszer az egyensúly fejlesztésére!

2021.01.31.

Egyensúlyunk megtartása az élet minden területén kulcsfontosságú: a munka, a család, a kapcsolataink, de még edzéseink minősége, sikeressége is ettől függ.

Nem számít, milyen sportot űzünk, a jó stabilitás lehetővé teszi a gyors, gördülékeny és biztonságos mozgást. Akár profi vagy amatőr sportolók vagyunk, érdemes kifejleszteni testünkben ezt az erősséget, hogy megvédjük magukat a sérüléstől, javítsuk technikai képességeinket és kiaknázzuk teljesítménybeli lehetőségeinket.

A Stability Workout szolgáltatásunk egy olyan játékos és élvezetes edzésmódszer, amely a teljes testet megmozgatja, előtérbe helyezi egyensúly javítását, elősegíti a testtartás összehangolását, és általánosságban törzsünk és ízületeink jelentős megerősödését.

A személyre szabott edzések alkalmával az egyensúly és a stabilitás gyakorlása kiemelt fontosságú annak érdekében, hogy aktiválja és megerősítse az erőközpontot és a stabilizáló izmokat, javítsa a koordinációt, törekedjen a már rutinunkba beépült gyakorlatok helytelen kivitelezése miatti túlkompenzációk kiküszöbölésére. Az instabilitási gyakorlatokkal a kor előrehaladtával egyre gyakrabban bekövetkező sérülések is csökkenthetők, elkerülhetők.

Személyi edzőnk olyan gyakorlatok elvégzésére törekszik, amelyek instabil felületen vannak: ehhez speciális Bosu labda és instabil deszka áll rendelkezésre, ezek segítségével változó ellenállásokkal és saját testsúllyal végzett gyakorlatokat végezhetünk, mindig szem előtt tartva aktuális állapotunkat.

Várjuk szeretettel szentendrei rendelőnkben, ahol személyi edzőnk készséggel áll rendelkezésére!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Személyi edzés

Személyi edzőnk vezetésével Stability Workout szolgáltatást nyújtunk. Az idegen elnevezés mögött egy különleges és élvezetes edzésmódszer rejlik.

Részletek
Gerincfájdalommal járó sportbaleset – vajon mi a teendő?

Mozgás, sportolás közben elszenvedett kisebb baleset során jelentkező gerincfájdalom alkalmával nem mindig egyértelmű, hogy a tünetekkel kell-e orvoshoz fordulni, vagy elegendő a pihentetés, hűsítés, fájdalomcsillapítás.

Lumbágó/Isiász – mi a kiváltó okuk és mit tehetünk elkerülésükért?

Az elsődleges, derékfájdalmat előidéző rizikófaktorok: megszakítás nélküli hosszas ülés, nehéz fizikai vagy monoton statikai pozícióban végzett munka, mozgásszegény életmód, helytelen emelési technika, túlsúly, stresszes állapotok.

Nyaki erek szűkülete– állapotfelmérés ultrahang vizsgálattal

Az ultrahang a nyakban futó verőerek vizsgálatára is alkalmas. Az állapotfelmérés fontos megelőző vizsgálat lehet, mert a nyaki erek szűkülete és a nem megfelelő agyi vérellátás komoly egészségügyi problémát okozhat, többek között stroke-hoz vezethet.