Blog

Safe laser terápia – aktív sportolás esetén

2021.12.08.

Az elmúlt évtizedekben a sportorvosok a Safe laser terápiát főleg a sportsérülések kezelésére alkalmazták, de a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a lézeres kezelés más területeken is rendkívül hatékony. A lágylézer a szervezet szinte bármely pontján képes csökkenteni a gyulladást, csillapítani a fájdalmat és biostimulációs hatást kifejteni. Ezáltal a sebek, sérülések gyorsabban javulnak, illetve hatására a túlzott hegképződés is jelentősen csökken. De ez még nem minden! Nézzük további jótékony hatásait:

Állóképesség fokozása
Az edzések, versenyek előtti infravörös (808-830nm) lézerbesugárzás javítja az izmok teljesítő képességét, késlelteti az izomfáradtság kialakulását és csökkenti a tejsav koncentrációt.

Teljesítmény optimalizálás
A sportolás előtti lézerbesugárzás javítja az izomsejtek mitokondrium funkcióját, ezzel elősegíti a hatékonyabb oxigén ellátást. Ezen felül a lézerfény hatására javul az izmok vérellátása is, fokozódik a mikrócirkuláció és a tápanyag ellátás.

Regeneráció
A sportmozgás utáni lézerbesugárzás elősegíti az izmok, szalagok gyorsabb regenerálódását. Gyorsítja a tejsav lebomlását, csökkenti az izomláz mértékét.
Különösen ajánlott sorozatos terheléssel járó sportágaknál.

Sportsérülés rehabilitációja
A lézerfény fontos élettani hatása a gyulladás csökkentése, a traumás sérülések következtében kialakuló duzzanat és ödéma gyógyulásának elősegítése, továbbá az akut illetve krónikus fájdalmak hatékony csillapítása.
További előnyös hatás a hámsérülések, operáció utáni sebek, csonttörések, szalag- és izomszakadások gyógyulásának elősegítése.
A kutatások és a nagyszámú esettanulmányok megmutatták, hogy a lézerkezelés jelentősen gyorsítja a sportsérülések gyógyulási idejét, javítja a rehabilitáció eredményességét és csökkenti az újabb sérülés esélyét.

Mitől függ a kezelések gyakorisága?

A kezelések gyakorisága attól függ, hogy milyen típusú, illetve milyen régen áll fenn a probléma.

Akut betegségek kezelése (a betegség a közelmúltban keletkezett):

A kezelést 1-2 hétig naponta, majd a tünetek megszűnéséig heti 3 alkalommal kell alkalmazni. Már az első kezelés alatt vagy 1 napon belül javulás észlelhető.

Krónikus (elhúzódó) betegségek kezelése (6-8 hétnél régebben keletkezett):

A hosszabb ideje fennálló betegségeket ritkábban kell kezelni. Az első 2 héten 3-4, majd hetente 2-3 alkalommal a tünetek megszűnéséig vagy jelentős csökkenéséig.

Krónikus betegségeknél a gyógyulás természetesen hosszabb ideig tart. Az első kezelések után a fájdalom fokozódhat, de ez átmeneti jelenség, néhány kezelés után fokozatosan megszűnik.

Mozgásszervi fájdalmaknál sokszor nem a probléma forrásánál érezzük a fájdalmat, hanem más területre, pl. az ízületbe sugárzik ki. A hatékony fájdalomcsillapítás érdekében célszerű nem csak a fájdalmas terület, hanem a kisugárzó fájdalompontok megkeresése és kezelése is.

A Safe Laser kezelést gyógytorna vagy gyógymasszázs szolgáltatásunkon belül veheti igénybe budapesti és szentendrei rendelőnkben. Ezen felül szentendrei rendelőnkben több szolgáltatásunk részeként is igénybe vehető, ha mozgásszervi, bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, légúti panaszai vannak, illetve cukorbetegség esetén is.

Várjuk szeretettel rendelőinkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Safe Laser kezelés

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.