Blog

Preoperatív tréning – operáció előtti felkészítő gyógytorna!

2020.11.13.

Sokunknak kell szembenéznie azzal, hogy egy komolyabb sérülést műtéti beavatkozás követ. Viszont nem minden sérülést operálnak meg azonnal, így gyakran fordul elő tervezett műtét, amelynek idejét az orvos és a páciens előre megbeszéli.

A lehető leghatékonyabb gyógyulás érdekében érdemes igénybe venni az ún. preoperatív tréninget. Ezzel a módszerrel a sérülés és a műtét közötti időszakot előremutatóan ki lehet használni arra, hogy a gyógytornász specifikus gyakorlatokkal felkészítse páciensét az operációra. Kutatások és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy van létjogosultsága a tréningnek: sokkal sikeresebb a műtét utáni rehabilitáció, könnyebb visszatérni a hétköznapi életbe vagy akár az aktív sportba.

Az sem elhanyagolható probléma, hogy a műtét időpontjához közeledve minden esetben tapasztalható a betegek szorongásszintjének emelkedése, amely a nagyon enyhétől az extrém – fóbiás – szintig terjedhet. A bizalom érzése viszont erősen szorongás csökkentő hatású. Ha bízunk gyógytornászunkban, orvosunkban és együttműködünk vele, nagymértékben csökken a kontrollvesztés érzése: ha tudjuk, hogy jó kezekben vagyunk, visszakapunk valamennyit a helyzetünk feletti irányításból.

Jelentkezzen gyógytorna szolgáltatásunkra, készüljünk együtt a műtétre!
Várjuk szeretettel budapesti rendelőnkben, ahol szakképzett gyógytornászunk egyénre szabott kezeléssel Várja Önt!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
Zavarja Önt a pára szemüveg- és maszkviselés közben? –válasszon páramentes szemüveglencsét!

Mindennapjainkban a koronavírus elleni védekezéshez nélkülözhetetlen az arcmaszk, hiszen viselése alapvető fontosságú a járvány terjedésének visszaszorításában. A szemüveget viselők helyzetét viszont nagyban megnehezíti az a kellemetlenség, hogy lencséjük folyamatosan bepárásodik.

Tudatos futás – mit jelent és hogyan alkalmazhatjuk előnyeit?

Amikor tudatos futásról beszélünk, lelkileg kapcsolódunk a pillanathoz, és eltávolítjuk azokat a zavaró tényezőket, amelyek a múlt vagy a jövő kapcsán juthatnak eszünkbe.

Én-hatékonyság – működő megküzdési stratégia testi fájdalomra!

Fájdalmaink megélésében a lelki tényezők meghatározó szerepet játszanak: gondolkodásunk, múltbeli tapasztalataink képesek erőteljes hatást gyakorolni közérzetünkre.