Blog

Preoperatív tréning – operáció előtti felkészítő gyógytorna!

2020.11.13.

Sokunknak kell szembenéznie azzal, hogy egy komolyabb sérülést műtéti beavatkozás követ. Viszont nem minden sérülést operálnak meg azonnal, így gyakran fordul elő tervezett műtét, amelynek idejét az orvos és a páciens előre megbeszéli.

A lehető leghatékonyabb gyógyulás érdekében érdemes igénybe venni az ún. preoperatív tréninget. Ezzel a módszerrel a sérülés és a műtét közötti időszakot előremutatóan ki lehet használni arra, hogy a gyógytornász specifikus gyakorlatokkal felkészítse páciensét az operációra. Kutatások és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy van létjogosultsága a tréningnek: sokkal sikeresebb a műtét utáni rehabilitáció, könnyebb visszatérni a hétköznapi életbe vagy akár az aktív sportba.

Az sem elhanyagolható probléma, hogy a műtét időpontjához közeledve minden esetben tapasztalható a betegek szorongásszintjének emelkedése, amely a nagyon enyhétől az extrém – fóbiás – szintig terjedhet. A bizalom érzése viszont erősen szorongás csökkentő hatású. Ha bízunk gyógytornászunkban, orvosunkban és együttműködünk vele, nagymértékben csökken a kontrollvesztés érzése: ha tudjuk, hogy jó kezekben vagyunk, visszakapunk valamennyit a helyzetünk feletti irányításból.

Jelentkezzen gyógytorna szolgáltatásunkra, készüljünk együtt a műtétre!
Várjuk szeretettel budapesti rendelőnkben, ahol szakképzett gyógytornászunk egyénre szabott kezeléssel Várja Önt!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.