Blog

Pollennaptár, bőrteszt – segítség az allergia beazonosítására!

2020.08.03.

A szénanáthás tünet megjelenésének idejéből már következtetni lehet arra, melyik pollen okozhatja az allergiát. Ehhez nyújt segítséget a pollennaptár.

Pontosabban megtudhatjuk, milyen pollenre vagyunk allergiásak a karcolásos bőrteszt, az úgynevezett Prick-teszt segítségével is. A vizsgálat elvégzése előtt 7-10 napra el kell hagyni az allergiagyógyszer szedését, ezért célszerű a tesztet pollenmentes időszakban elvégeztetni.

A vizsgálat során az alkar bőrére oldat formájában cseppentik az allergént, majd a cseppen keresztül pici karcolással a bőr felszíni rétegei közé juttatják az anyagot. A felcseppentés helyén 15-20 perc múlva megjelenő, szúnyogcsípésre hasonlító, viszkető bőrpír kialakulása jelzi, hogy a beteg az adott pollenre allergiás. Nem végezhető a teszt ekcémás, csalánkiütéses vagy egyéb bőrbetegségben szenvedő pácienseknél. Esetükben vérvételből van lehetőség allergiavizsgálatra.

A tünetmentesség elérésében segítséget nyújthatnak olyan kiegészítő gyógymódok, mint például az akupunktúra, mely a gyógyszeres kezelés mellett, enyhébb esetekben önálló terápiaként is hatásos. Így természetes gyógymóddal, kémiai anyagok használata nélkül csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti a szénanátha kínzó tüneteit.

Jelentkezzen akupunktúrás kezelésünkre, amely szeptember 30-áig, bevezető áron, kedvezményesen igényelhető szentendrei rendelőnkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógyászat egyik gyógyító módszere, melynek használata tapasztalati úton alakult ki több ezer évvel ezelőtt. Azóta az orvostudomány mind diagnosztikai mind pedig kezelési módszereiben hatalmas fejlődésen ment keresztül, azonban az akupunktúra a mai napig megőrizte népszerűségét.

Részletek
Zavarja Önt a pára szemüveg- és maszkviselés közben? –válasszon páramentes szemüveglencsét!

Mindennapjainkban a koronavírus elleni védekezéshez nélkülözhetetlen az arcmaszk, hiszen viselése alapvető fontosságú a járvány terjedésének visszaszorításában. A szemüveget viselők helyzetét viszont nagyban megnehezíti az a kellemetlenség, hogy lencséjük folyamatosan bepárásodik.

Tudatos futás – mit jelent és hogyan alkalmazhatjuk előnyeit?

Amikor tudatos futásról beszélünk, lelkileg kapcsolódunk a pillanathoz, és eltávolítjuk azokat a zavaró tényezőket, amelyek a múlt vagy a jövő kapcsán juthatnak eszünkbe.

Én-hatékonyság – működő megküzdési stratégia testi fájdalomra!

Fájdalmaink megélésében a lelki tényezők meghatározó szerepet játszanak: gondolkodásunk, múltbeli tapasztalataink képesek erőteljes hatást gyakorolni közérzetünkre.