Blog

Pollennaptár, bőrteszt – segítség az allergia beazonosítására!

2020.08.03.

A szénanáthás tünet megjelenésének idejéből már következtetni lehet arra, melyik pollen okozhatja az allergiát. Ehhez nyújt segítséget a pollennaptár.

Pontosabban megtudhatjuk, milyen pollenre vagyunk allergiásak a karcolásos bőrteszt, az úgynevezett Prick-teszt segítségével is. A vizsgálat elvégzése előtt 7-10 napra el kell hagyni az allergiagyógyszer szedését, ezért célszerű a tesztet pollenmentes időszakban elvégeztetni.

A vizsgálat során az alkar bőrére oldat formájában cseppentik az allergént, majd a cseppen keresztül pici karcolással a bőr felszíni rétegei közé juttatják az anyagot. A felcseppentés helyén 15-20 perc múlva megjelenő, szúnyogcsípésre hasonlító, viszkető bőrpír kialakulása jelzi, hogy a beteg az adott pollenre allergiás. Nem végezhető a teszt ekcémás, csalánkiütéses vagy egyéb bőrbetegségben szenvedő pácienseknél. Esetükben vérvételből van lehetőség allergiavizsgálatra.

A tünetmentesség elérésében segítséget nyújthatnak olyan kiegészítő gyógymódok, mint például az akupunktúra, mely a gyógyszeres kezelés mellett, enyhébb esetekben önálló terápiaként is hatásos. Így természetes gyógymóddal, kémiai anyagok használata nélkül csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti a szénanátha kínzó tüneteit.

Jelentkezzen akupunktúrás kezelésünkre, amely szeptember 30-áig, bevezető áron, kedvezményesen igényelhető szentendrei rendelőnkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógyászat egyik gyógyító módszere, melynek használata tapasztalati úton alakult ki több ezer évvel ezelőtt. Azóta az orvostudomány mind diagnosztikai mind pedig kezelési módszereiben hatalmas fejlődésen ment keresztül, azonban az akupunktúra a mai napig megőrizte népszerűségét.

Részletek
Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.

Lúdtalp gyerekkorban - fontos az időben elkezdett terápia!

Gyerekek körében egyre nagyobb számban található a láb statikai hibájával járó lúdtalp és befelé dőlő bokaízület. A lúdtalp a láb hosszanti boltozatának ellapulása, amely jelentős, vagy tartós eltérés esetén vezet a környező izmokban, ízületekben jelentkező fájdalomhoz.