Blog

Pollennaptár, bőrteszt – segítség az allergia beazonosítására!

2020.08.03.

A szénanáthás tünet megjelenésének idejéből már következtetni lehet arra, melyik pollen okozhatja az allergiát. Ehhez nyújt segítséget a pollennaptár.

Pontosabban megtudhatjuk, milyen pollenre vagyunk allergiásak a karcolásos bőrteszt, az úgynevezett Prick-teszt segítségével is. A vizsgálat elvégzése előtt 7-10 napra el kell hagyni az allergiagyógyszer szedését, ezért célszerű a tesztet pollenmentes időszakban elvégeztetni.

A vizsgálat során az alkar bőrére oldat formájában cseppentik az allergént, majd a cseppen keresztül pici karcolással a bőr felszíni rétegei közé juttatják az anyagot. A felcseppentés helyén 15-20 perc múlva megjelenő, szúnyogcsípésre hasonlító, viszkető bőrpír kialakulása jelzi, hogy a beteg az adott pollenre allergiás. Nem végezhető a teszt ekcémás, csalánkiütéses vagy egyéb bőrbetegségben szenvedő pácienseknél. Esetükben vérvételből van lehetőség allergiavizsgálatra.

A tünetmentesség elérésében segítséget nyújthatnak olyan kiegészítő gyógymódok, mint például az akupunktúra, mely a gyógyszeres kezelés mellett, enyhébb esetekben önálló terápiaként is hatásos. Így természetes gyógymóddal, kémiai anyagok használata nélkül csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti a szénanátha kínzó tüneteit.

Jelentkezzen akupunktúrás kezelésünkre, amely szentendrei rendelőnkben igényelhető !

Vissza a bloghoz

A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.