Blog

Mentálhigiénés segítés – a testi és lelki összhang megőrzéséért!

2021.07.02.

Egészségünk védelmének érdekében általában nagyon sokat teszünk: igyekszünk eleget mozogni, edzeni, egészséges ételeket fogyasztani, vitamint, táplálék kiegészítőket szedni. De vajon gondolunk arra, hogy mit teszünk lelki egészségünk védelmének érdekében? Odafigyelünk arra, hogy hogy vagyunk, hogy érezzük magunkat, mi az, ami lelkileg foglalkoztat minket, milyenek a kapcsolataink?

A lelki egészség megőrzése, karbantartása, ugyanolyan fontos, mint a testi egészségünk védelme. Hajlamosak vagyunk a lelki fáradtságunkra legyinteni, nem odafigyelni magunkra és csak feszíteni a húrt, amíg aztán elpattan.

Pedig, ha jól vagyunk, nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat, értjük magunkat, könnyebben vesszük az akadályokat, jobban tudunk teljesíteni a munkahelyen, nagyobb érzelmi biztonságot tudunk nyújtani a családunknak. Ha jól vagyunk, kreatívabbak vagyunk, rugalmasabban tudunk reagálni egy problémára, reálisan látjuk és elfogadjuk magunkat, könnyebben odafordulunk másokhoz, a környezetünk is kedvesen reagál és felfigyel ránk.

Egy munkahely váltás, munkahely elvesztése, párkapcsolati probléma, gyerekkel vagy szülővel való konfliktus, válás, “egyhelyben toporgás érzése”, élethelyzet megváltozása költözés, munka, pandémia, betegség miatt, stressz, nagyfokú megterhelés, mind megboríthatja lelki egyensúlyunkat.

Fontos tudni, hogy ezekben az elakadásokban lehet segítséget kérni és elfogadni.

A mentálhigiéné célja, a lelki egészség megőrzése, fejlesztése, valamint annak megelőzése. A mentálhigiénés konzulens segít eligazodni az esetleges elakadásokban.

A mentálhigiénés szakember kíséri a személyt egy biztonságos, támogatott közegben. A konzultációkon együtt, partnerként együttműködve, segíti a hozzá fordulót, hogy újra visszataláljon az erőforrásaihoz, aminek segítségével eljut a maga megoldásaihoz.

Jelentkezzen legújabb szolgáltatásunkra szentendrei rendelőnkbe, amely keretén belül segítő szakemberünk a Pilates és a mentálhigiénia fúziójából több olyan komplex csomagot állított össze, ami a mindennapokban a segítségére lehet a megküzdésben, a jobb teljesítőképesség elérésében, erőforrásaink mozgósításában, testi és lelki egyensúlyunk megtalálásában.

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Pilates - Mentálhigiénés segítés

A pilates módszer a test komplex szemléletét, vizsgálatát és a panaszok komplex kezelését tartja fontosnak, figyelembe véve azt, hogy ami testünkben történik, tükröződik az agyunkban és fordítva. A testünket ért hatások következtében kialakult elmozdulásokat oldja és közelíti testünk egyensúlyát a tökéletes irányba, melyben nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló mélyizmok, illetve a speciális légzéstechnika.

Részletek
Immunerősítés nyáron – mit érdemes szem előtt tartanunk?

Gyakori tévhit, hogy az immunrendszerünk erősítésére nyáron nem szükséges figyelmet fordítani, pedig vannak olyan betegségek, amelyek kifejezetten nyáron fordulnak elő. Ilyenek lehetnek a különböző fertőzések, úgymint a gyomor- és bélrendszeri fertőzések, Salmonella, külsőhallójárat gyulladás, kötőhártya gyulladás, természetes vizekből származó húgyúti fertőzések, légkondicionáló készülékekhez kapcsolódó megbetegedések, illetve a pollenek miatt nyáron is gyakoriak az allergiás tünetek.

Miért jó a verejtékezés?

Mindenkinek körülbelül hárommillió verejtékmirigye van, és egy átlagember naponta körülbelül egy liter izzadtságot termel meleg időben, vagy intenzív testmozgás során. Az izzadás elengedhetetlen a test túlmelegedésének megakadályozása, ezért reagál szervezetünk akkor is így, amikor rosszul vagyunk és belázasodunk. Tehát a verejtékezés a test egyik legfontosabb biológiai és fiziológiai folyamata.

Szemhéjszéli tisztító kezelés – gyulladásos panaszokra!

Gyakran előfordul, hogy égő, viszkető, esetleg fájó diszkomfort érzést tapasztalunk szemünkben, valamint, hogy szemhéjunk vörössé, duzzadttá válik. Ennek oka sok esetben a Meibom-mirigyek elégtelen működése.