Blog

Menstruáció - Alternatív megoldások a testi és lelki egyensúlyért

2021.01.21.

A vérzészavarok és a kellemetlen tünetek igazodnak a bennünk zajló hormonális és érzelmi változásokhoz, ezért a fájdalomcsillapítók, habár könnyű és gyors megoldást jelentenek, nem mindig segítenek.

A fájdalom mértékét befolyásolja, hogy hogyan viszonyulunk a saját nőiességünkhöz, hogyan éljük azt meg, és miként reagálunk a minket körülvevő világra és annak változásaira. Maga a fájdalom ugyanis nem örökletes, így még ha a családban generációk szenvedtek is a menstruációtól, ha tudatosan élünk, akkor nem kell, hogy ránk is hasonló szenvedés várjon.

A belső lelki egyensúly elérése persze nem egyszerű folyamat, de szerencsére léteznek olyan megoldások, amelyek enyhíthetik a menstruáció közbeni tüneteket. Sokkal hasznosabb befelé fordulással megpróbálni kihúzni a probléma méregfogát: a meditáció azért is jó választás, mert emeli a boldogsághormon szintjét, amely ugyancsak természetes fájdalomcsillapítóként működik. A legismertebb görcsoldó praktikát, a melegvizes borogatást is érdemes használni, és ha tehetjük, menzesz idején szánjunk időt szabad levegőn való sétálásra vagy jógázzunk! A fordított jógapozíciókat viszont kerüljük ilyenkor!

A cickafarkfű és a zsálya, valamint a málnalevélből készített tea is enyhülést hozhat, emellett érdemes kerülni a feldolgozott élelmiszereket, mert ezek gyulladást okozhatnak.

Menstruációval kapcsolatos problémáival forduljon hozzánk bizalommal. Várjuk szeretettel szentendrei nőgyógyászati szakrendelésünkön!

Vissza a bloghoz

A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.