Blog

Lúdtalp gyerekkorban - fontos az időben elkezdett terápia!

2020.09.10.

Gyerekek körében egyre nagyobb számban található a láb statikai hibájával járó lúdtalp és befelé dőlő bokaízület. A lúdtalp a láb hosszanti boltozatának ellapulása, amely jelentős, vagy tartós eltérés esetén vezet a környező izmokban, ízületekben jelentkező fájdalomhoz.

A mozgásszervi problémák esetében minél korábban fedezzük fel a rendellenességet, annál könnyebben és gyorsabban lehet azt kezelni, megszüntetni. Fontos, hogy az elváltozás kezdeti szakaszában kiszűrt gyerekeknél törekedjünk az eltérés korrekciójára, akkor is, ha a gyerek nem panaszkodik fájdalomra. Gyógytorna, speciális sarokemelés nélkül ezek a hibák csak fokozódni fognak a későbbiekben, maradandóvá válnak és más panaszt is okozhatnak. A lúdtalpbetét viselése, ha egyéb torzító betegség nincs, nem mindjárt ajánlott, inkább a láb tornáztatásával, a boltozatos szerkezetet létrehozó izmok erősítésével érdemesebb törődni. A testreszabott mozdulatsoroknak köszönhetően látványos eredmények érhetők el!

Különösen ügyeljünk arra is, hogy használt lábbelit ne adjunk a gyerek lábára, illetve érdemes évszaktól függően minél többet természetes talajon, mezítláb járni. Az időben megkezdett terápiával sok mindennapi kellemetlenség és későbbi fájdalom elkerülhető. Mindig arra kell törekednünk, hogy egy adott deformitást minél előbb orvosoljunk, súlyosságát megelőzzük!

Várjuk szeretettel a család bármely korosztályát gyógytorna szolgáltatásainkon, amelyet budapesti és szentendrei rendelőnkben is igényelhet!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.