Blog

Légúti allergének – teszteléssel a probléma nyomában!

2021.03.01.

Tél vége felé mindig nagyon várjuk már a tavaszt, azonban a melegebb idővel, több napsütéssel együtt megjelennek a pollenek is megkeserítve a szénanáthások mindennapjait.

A szénanátha kialakulásában nem csupán genetikai, hanem környezeti tényezők is szerepet játszanak. Ha az egyik szülő allergiás, gyermekének 30%-os esélye van arra, hogy nála is megjelenik a betegség. Ha mindkét szülő érintett, ez az érték 50%-ra emelkedik, ahhoz viszont, hogy valóban megjelenjenek az allergiás tünetek az egyén élete folyamán, abban a környezeti faktorok közül a legnagyobb jelentősége a légszennyeződésnek van.

Sokak számára ismerősek a tünetek: orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás, melyeket nagyon gyakran szemtünetek is kísérnek, mint szemviszketés, a kötőhártya pirossága, fokozott könnyezés, esetleg a szemhéjak ekcémája is. Az allergiás állapot jelentős életminőség romlást eredményez, az orrdugulás miatt nem pihentető az éjszakai alvás, a tartós kialvatlanság pedig rontja a teljesítőképességet az iskolában, a munkahelyen.

Szentendrei rendelőnkben lehetőség van arra, hogy vérvétel útján megtudja, pontosan melyik légúti allergén okozza a tüneteit. A 40 komponenst tartalmazó tesztpanel a gyakran allergizáló pollenek, házipor mellett számos állatszőrre is tesztelési lehetőséget biztosít (kutya, macska, ló, nyúl, tengerimalac, aranyhörcsög), mely nagyban befolyásolhatja, milyen házi kedvenc kisállatot válasszunk, illetve a lovaglás, mint sport valóban jót fog-e tenni nekünk.

Jelentkezzen allergológia, immunológia szakrendelésünkre szentendrei rendelőnkbe, ahol allergológus szakorvosunk készséggel áll rendelkezésére a teszt értékelésében, a megfelelő kezelés összeállításában!

Vissza a bloghoz

A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.