Blog

Kismama torna - Könnyítse meg várandósságát rendszeres mozgással!

2020.08.17.

A kisbaba fejlődése a terhesség alatt kiemelt prioritást élvez, de a kismama egészsége, jó közérzete és lelki egyensúlya ugyancsak fontos.

A meditáció például nagyszerű eszköz az elme és a test megnyugtatására, de a folyamatosan változó testnek rendszeres mozgásra is szüksége van. Az aktív állapot nemcsak a csecsemő javát szolgálja, hanem biztonságosabbá és boldogabbá teszi a kismamát, kényelmesebbé teheti a várandósságot és megkönnyíti a szülés utáni gyógyulást.

Minden terhesség egyedi, azonban az első trimeszterben a kismamák fokozott szorongást élhetnek át a változás miatt. A hányinger és fáradtság is akadályozó tényezők lehetnek azok számára, akik nem érzik elég jól magukat, ezért ilyenkor a legbiztonságosabb mozgásforma a séta, az úszás és a kismama torna.

A kismama torna erősíti a kismama kapcsolatát önmagával és gyermekével, csökkenti a stresszt, a terhességgel járó fájdalmakat, és lehetőséget nyújt a helyes testtartás kialakítására. A gyakorlatok javítják a vérkeringést és elősegítik a nyugodtabb és pihentető alvást. A kismama torna további előnye pedig a kismama lélegzetével való kapcsolatának elmélyítése, a szülés alatti légzéstechnika elsajátítása.

Jelentkezzen kismama torna szolgáltatásunkra, ahol személyre szabott tornával várjuk a várandós anyukákat szentendrei rendelőnkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Kismama torna

A várandósság egy olyan állapot, amely gondos felkészülést kíván. A torna a kismama életminőségén, fizikai állapotán, lelki közérzetén és a szülés utáni felépülésben is fontos szerepet játszik.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.