Blog

Kismama torna - Könnyítse meg várandósságát rendszeres mozgással!

2020.08.17.

A kisbaba fejlődése a terhesség alatt kiemelt prioritást élvez, de a kismama egészsége, jó közérzete és lelki egyensúlya ugyancsak fontos.

A meditáció például nagyszerű eszköz az elme és a test megnyugtatására, de a folyamatosan változó testnek rendszeres mozgásra is szüksége van. Az aktív állapot nemcsak a csecsemő javát szolgálja, hanem biztonságosabbá és boldogabbá teszi a kismamát, kényelmesebbé teheti a várandósságot és megkönnyíti a szülés utáni gyógyulást.

Minden terhesség egyedi, azonban az első trimeszterben a kismamák fokozott szorongást élhetnek át a változás miatt. A hányinger és fáradtság is akadályozó tényezők lehetnek azok számára, akik nem érzik elég jól magukat, ezért ilyenkor a legbiztonságosabb mozgásforma a séta, az úszás és a kismama torna.

A kismama torna erősíti a kismama kapcsolatát önmagával és gyermekével, csökkenti a stresszt, a terhességgel járó fájdalmakat, és lehetőséget nyújt a helyes testtartás kialakítására. A gyakorlatok javítják a vérkeringést és elősegítik a nyugodtabb és pihentető alvást. A kismama torna további előnye pedig a kismama lélegzetével való kapcsolatának elmélyítése, a szülés alatti légzéstechnika elsajátítása.

Jelentkezzen kismama torna szolgáltatásunkra, ahol személyre szabott tornával várjuk a várandós anyukákat szentendrei rendelőnkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Kismama torna

A várandósság egy olyan állapot, amely gondos felkészülést kíván. A torna a kismama életminőségén, fizikai állapotán, lelki közérzetén és a szülés utáni felépülésben is fontos szerepet játszik.

Részletek
Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.

Lúdtalp gyerekkorban - fontos az időben elkezdett terápia!

Gyerekek körében egyre nagyobb számban található a láb statikai hibájával járó lúdtalp és befelé dőlő bokaízület. A lúdtalp a láb hosszanti boltozatának ellapulása, amely jelentős, vagy tartós eltérés esetén vezet a környező izmokban, ízületekben jelentkező fájdalomhoz.