Blog

Kinesio tape– mire jó és mit jelentenek a különböző színek?

2020.07.13.

A kinesio tape vagy tapasz különféle terápiás kezelések ideális kiegészítője, amely gyógyszeres hatóanyag nélkül támogatja a fájdalmas, sérült testrész gyors és hatékony gyógyulását.

A ragasztott területen a végkeringés javul, az ödéma csökken, oldódik az izomgörcs, az izomcsomók eltűnnek. Pozitív hatása elsősorban a felhelyezés formájától, módjától, az alkalmazott technikától, másodsorban pedig a színektől függ. A kezelés a színterápia alapjaira épül, a tapaszok ezért különböző színűek.

A klasszikus színek a következők:

Pink - Aktiváló, tonizáló hatású, a szimpatikus idegrendszer működését serkenti.
Kék - Nyugtató, detonizáló hatású a paraszimpatikus idegrendszer működését serkenti.
Fekete - Hatása hasonló a kékhez, illetve egyéb más színek hatását erősíti.
Bézs - Semleges szín, kevésbé feltűnő, esztétikai okokból gyakori pl. az arc területén

A gyógytapasz anyaga pamut, amely egy speciális technikának köszönhetően hosszanti irányban nyújtható. Ez az elasztikus tulajdonság fontos szerepet játszik az anyag ellenálló képességének biztosításában, ezáltal több napig is a bőrön marad és így a szervezetre kifejtett hatását akár 5-6 napon keresztül is változatlanul meg tudja tartani.

A kinesio tape ragasztása Masszázs és Gyógytorna szolgáltatásaink kiegészítéseként is alkalmazható, amely a kezelés végén történhet vagy önállóan kérve, vizsgálattal együtt egy fél órás kezelést jelent. 

 

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
Kinesio tape – kismamáknak!

Várandósság idején a medencecsont állása, billenése megváltozik, ezáltal komoly fájdalmak jelentkezhetnek a deréktáji, lumbális szakaszon, a nagy teher viselésétől megváltozott statika miatt pedig az izmok feszessé válnak. Amikor már a kismamának az alvás, a fekvő pozíció megváltoztatása is nehezen megy, a has alátámasztó, tehermentesítő ragasztása sokat segíthet.

Cukorfogyasztás – hogyan találhatjuk meg az egészséges egyensúlyt?

Amikor a szénhidrátokról beszélünk, meg kell különböztetni összetett szénhidrátokat (ilyen például a keményítő, vagy a rost), és egyszerű szénhidrátokat (például a fruktóz-gyümölcscukor, vagy a laktóz-tejcukor). Ha a cukorfogyasztásról van szó, általában az egyszerű szénhidrátokra gondolunk, amelyek nagyon gyorsan képesek felszívódni a tápcsatornából, így gyors energiaforrást jelentenek a szervezet számára.

Gyászfolyamat - Hogyan kezeljük veszteségeinket?

Mindannyiunkat érint és mindent megváltoztat, mégis ritkán beszélünk róla: a halálról és az elengedés folyamatáról. Gyászfolyamaton nem csak haláleset kapcsán mehetünk keresztül, hanem életkörülményeink tartós vagy végleges megváltozásakor is. Ilyen események lehetnek a válás, gyerekünk elköltözése, vagy testünk visszafordíthatatlan megváltozása (amputáció, vakság, hallásvesztés), amely által hosszú időre krízisbe kerülhetünk.