Blog

Ízületi gyulladása van? - A Pilates gyakorlatok enyhíthetik negatív hatásait

2020.07.08.

Pilates olyan, mint egy vadonatúj nyelv tanítása - a testnek. Időbe telik, hogy megértsük, de megéri a ráfordított idő és az erőfeszítés.

Ez a speciális testgyakorlás egyéb számtalan jótékony hatása mellett az arthritis tüneteit - mint a fájdalom, a mozgáskorlátozottság és a deformitás - is elfogadhatóbbá teheti, így megváltoztathatja a páciens viszonyát a testéhez és az életéhez. Erősebbé válhat, mozgékonyabb, aktívabb lehet és a betegség következményeit is ritkábban érezheti. A gerinc és az ízületek stabilizálására irányuló rendszeres mozgással átalakul a páciens fájdalommal és a betegséggel való kapcsolata.

A megfelelő légzéstechnika minden Pilates gyakorlat rendkívül fontos része, melynek elsajátítása némi megszokást igényel. A légzés elősegíti az elme fókuszálását, a vér oxigénellátását, a mélyizmok aktiválását és az izmok ellazítását.

Ha össze tudjuk kapcsolni az elmét és a testet, akkor szó szerint megváltoztathatjuk az idegpályáinkat, és ezzel mozgáskultúránkat is, hiszen a módszer kiválóan segíti a harmonikus testtudat kialakítását.

Tekintse meg szolgáltatásunkat, amelyet elsősorban a módszerrel ismerkedők számára javasoljuk!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Pilates kezelés

A Pilates módszer a test komplex szemléletét, vizsgálatát és a panaszok komplex kezelését tartja
fontosnak, figyelembe véve azt, hogy ami testünkben történik, tükröződik az agyunkban és fordítva.
A testünket ért hatások következtében kialakult elmozdulásokat oldja és közelíti testünk egyensúlyát
a tökéletes irányba, melyben nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló mélyizmok, illetve a speciális
légzéstechnika. 

Részletek
Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.

Lúdtalp gyerekkorban - fontos az időben elkezdett terápia!

Gyerekek körében egyre nagyobb számban található a láb statikai hibájával járó lúdtalp és befelé dőlő bokaízület. A lúdtalp a láb hosszanti boltozatának ellapulása, amely jelentős, vagy tartós eltérés esetén vezet a környező izmokban, ízületekben jelentkező fájdalomhoz.