Blog

Itt az influenza szezon – hogyan védekezzünk hatékonyan?

2021.11.08.

Az emberek nagy része általánosságban évente néhány alkalommal hajlamos az influenza vagy egyéb légúti megbetegedésre, amelyet orrfolyás, torokfájás, köhögés, fejfájás, végtagfájdalom, láz és levertség jellemez. Az influenza, vagy ma már a Covid elleni védekezésre a védőoldás az egyik leghatékonyabb eszköz. Ugyanakkor immunrendszerünk erősítése ez esetben is elengedhetetlen. De mit tehetünk még ezért?

Az erős immunrendszer eredményesebben veszi fel a harcot a kórokozókkal szemben, érdemes tehát kellő figyelmet fordítanunk arra, hogy megfelelő működése biztosítva legyen. A legjobb út az egészséges immunrendszer felé, ha minden nap sokféle friss és színes - piros, sárga, narancssárga, kék és zöld -gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk. Igazi vitaminbomba A Flavon Ruby étrendkiegészítője, amely gránátalma, fekete ribizli, fekete berkenye, meggy, cseresznye és homoktövis tartalmának köszönhetően kitűnő választás többek között szervezetünk energia szintjének és ellenálló képességének növelésére. A benne lévő bioflavonoidoknak köszönhetően, számtalan kedvező hatásával képes fokozni erőnlétünket, fizikai és szellemi teljesítőképességünket, erősíteni idegrendszerünket és csökkenteni a gyulladást. Ha pedig ezt Flavon Green+, Max+, Flavon Peak Veggie, Flavon Peak Future vagy Flavon Peak Fruit termékekkel egészítjük ki, akkor a szervezetünk immunaktivitásának fokozásával még inkább hozzájárulhatunk a vírusos fertőzések (pl influenza, Covid) kezeléséhez/megelőzéséhez (alfa-liponsav, N-acetil-cisztein, glükózamin, szelén, ferrulasav, élesztő béta-glükán tartalmuknak köszönhetően).

Mára már köztudott, hogy a rendszeresen szedett C-vitaminban gazdag élelmiszerek fogyasztása, illetve C-vitamin étrendkiegészítő csökkenti a légúti fertőzések kockázatát, védi a bőrt az irritációtól és az egyik legjobb módja az immunrendszer erősítésének, a fertőzések elkerülésének. A C-vitamin rendszeres szedése antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása következtében védi az immunsejteket a káros vegyületek ellen, amelyek a vírusos vagy bakteriális fertőzések során is keletkeznek. A fenti Flavon termékek kiemelkedő C-vitamin források is egyben.

Népi gyógyászatból is ismert, hogy a citrom az eldugult légutak legjobb tisztítója, a méz pedig nyugtató bevonatot képezve csökkenti a fájdalmat, csillapíthatja a torokfájást. Ugyanakkor a méz más módon is alkalmazható: masszázs kezelés hatékony kiegészítője is lehet, mivel számtalan előnyös hatással rendelkezik külsődleges használattal is!

Jelentkezzen új, budapesti és szentendrei rendelőnkben is igénybevehető mézes masszázs kezelésünkre, amely kiváló légúti problémák megelőzésére, de hatékony kiegészítője lehet krónikus nátha gyógyításának, vagy gyulladások csökkentésének is.

Várjuk szeretettel rendelőinkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.