Blog

Hogyan védheti meg szeme egészségét?

2021.04.06.

Az évek előrehaladtával szemünk egészsége egyre sebezhetőbbé válik, ezért látásunk gondozásának kiemelt szerepe van. Különösen a makula - egy ovális alakú pigmentált terület a retina közepe közelében, a szem hátsó részén - károsodhat a természetes öregedés, a helytelen étrend, valamint a kék fény és az oxidatív stressz miatt.

A makula felelős a központi látás tisztaságáért, amely magas koncentrációban tartalmaz fényérzékeny sejteket. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy tisztán lássuk a finom részleteket, és elengedhetetlen az olyan tevékenységekhez, mint az olvasás, az írás, a vezetés vagy akár az arcok felismerése.

A makula három pigmentet tartalmaz - luteint, mezo-zeaxantint és zeaxantint. A lutein és a zeaxanthin fontos tápanyagok, amelyeket a test raktároz el a szemben, hogy ezáltal makula pigmentként ismert védőréteget hozzon létre. Ezek az erős antioxidánsok úgy működnek, mint a „belső napszemüvegek” - védik a makulát a kék fény és az oxidatív stressz káros hatásaitól.

Ahhoz, hogy szemünk egészségét megőrizzük kiemelten fontos a rendszeres látásvizsgálat. A szűrés során, a látáskorrekció által komolyabb tünetek is, mint a fejfájás, fényérzékenység, fáradékonyság is kiküszöbölhető.

A Happymed Optikában kiváló minőségű, személyre szabott szemüveglencsék teljes kínálatával, valamint szemüvegkeretek széles választékával állunk rendelkezésére, hogy a látásvizsgálatot és az egyeztetést követően a legmegfelelőbb szemüveget készíthessük el Önnek!

Akciónk keretében most minden szemüvegkeretre és lencsére 15 % kedvezményt biztosítunk!

Várjuk szeretettel látásvizsgálatra szentendrei rendelőnkbe, ahol előjegyzés nélkül is fogadjuk az érdeklődőket!

Nyitvatartási időpontjaink:

Látásvizsgálat:

Hétfő 9,00 - 12,30
Kedd 14,00 - 17,30

Optika:

Hétfő 8,00 - 13,30
Kedd 14,00 - 18,30
Péntek 14,00 - 16,00

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Optika - látásvizsgálat

Az emberek nagyrésze csak akkor megy el látásvizsgálatra, amikor már számottevően romlott a látása, pedig a vizsgálattal nem csak életminőségünkön javíthatunk, hanem számos szemészeti betegséget kiszűrhetünk, megelőzhetünk, ami később akár súlyos látásromlást is okozhat, sőt egyéb betegségek (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke- és zöldhályog) korai felismerésében is segíthet. A teljeskörű látásvizsgálatot diplomás optometrista szakember végzi, mely kb 15-20 percet vesz igénybe. Ezután az látszerész (optikus) szakember szemüveg készítési lehetőséget is kínál pácienseinknek.

Részletek
Koronavírus elleni oltás – vajon nőknél és férfiaknál más a mellékhatása?

A nők szervezete hormonálisan és genetikailag is különbözik a férfiakétől, és bár tudjuk, hogy gyakran másképp reagálnak a különböző orvosi beavatkozásokra, felmerül, hogy ez a koronavírus elleni oltásoknál is így lehet.

Hasfájás, puffadás? - a hasi ultrahang vizsgálat választ adhat panaszaira!

Az ultrahang vizsgálat egy olyan képalkotó diagnosztikai módszer, amely bizonyos korlátok mellett széles körű információt ad a páciens állapotáról. A hasi ultrahang különösen javasolt különböző hasi panaszok, étvágytalanság, hasi fájdalmak, diszkomfort, nyomásérzés, teltségérzés, gyulladásra vagy egyéb problémára utaló laboratóriumi eltérések, nőgyógyászati-, vizelési panaszok, máj-, epe-, hasnyálmirigy betegségek gyanúja esetén, emellett panaszmentes betegek szűrővizsgálatára is ajánlható.

Tenisz – milyen fizikai előnyei vannak?

A tenisz azon kevés mozgáslehetőségek egyike, ahol garantáltan távolságot tudunk tartani partnerünktől, ráadásul egy olyan hatékony sport, amely az egész testet megmozgatja. Ragadjon ütőt, és tudja meg, milyen előnyökkel jár ez a nagyszerű edzésforma!