Blog

Hangolódjunk a Karácsonyi ünnepekre!

2020.12.21.

A mostani nehéz időszakban az ünnepek közeledtével mindennél jobban vágyunk a megérdemelt pihenésre, a harmóniára és a nyugalomra. Szerencsére a kikapcsolódásra és a ráhangolódásra egyszerű módszerek is rendelkezésünkre állnak!

A meleg víz a testet és lelket egyaránt megnyugtatja, ellazítja. Ehhez könnyű beszerezni azokat a hozzávalókat, amelyekkel egy hangulatos fürdővé alakíthatjuk fürdőszobánkat! Ma már sokféle fürdősó, fürdőolaj és termálkristály között válogathatunk, összetevők és aroma szerint is kiválaszthatjuk a megfelelő terméket. A vízben hamar szétoszlanak, és közülük több enyhíti a mozgásszervi panaszokat, ízületi problémákat. Jónéhány fürdősó a stressz okozta feszültséget és fáradtságot is csökkenti, nyugtatja az idegrendszert, mint például a citromfüvet tartalmazó fürdősó.

Testünk ellazítására más megoldásban is gondolkodhatunk: készítsünk iszappakolást! A gyógyiszap különleges összetételének köszönhetően fokozza a keringést, gyorsítja az anyagcserét, és így elősegíti az ízületekben lerakódott káros anyagok távozását.

Ha igazán szeretnénk ellazulni és feltöltődni, ne csak testünkre, hanem lelkünkre is gondoljunk. Ehhez teremtsünk nyugtató, pihentető atmoszférát: kapcsoljuk le a lámpákat, kizárólag a hangulatfényeket, karácsonyi dekorációkat hagyjuk égni, és gyújtsunk mécseseket, gyertyákat, ami meghitt légkört teremt. Töltsünk aromaolajat az elektromos párásítóba, hogy otthonunkat nyugtató illatok járják át. Végül pedig keressünk olyan ünnepi hangulatú zenét, ami kellemes érzéssel tölt el, és segíti a relaxációt. Így szeretteinkkel töltött idő is értékesebbé válik, hiszen könnyebben jelen tudunk lenni és meg tudunk érkezni az ünnepi hangulatba.

A felgyülemlett feszültséget és görcsöket hatásosan egy kiadós masszázzsal is el lehet simítani. Munkatársaink várják Önt szeretettel az új évben is szentendrei rendelőnkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Masszázs kezelés

Masszázs kezelésünk mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
Állandósuló gerincfájdalom - mit tehetünk ellene?

A problémák leginkább a mozgásszegény életmód, a folyamatos egyoldalú terhelés, tartós ülés vagy állás miatt alakulnak ki, de okozhatja panaszainkat a szervezetet érő hirtelen nagy erőbehatás, trauma.

2-es típusú cukorbetegség – egészséges életmóddal 80 %-ban megelőzhető!

A 2-es típusú diabétesznek gyakran nincs semmilyen tünete, így a cukorbetegek mintegy egyharmada nem is tudja, hogy beteg. Milyen tünetek jelezhetik a cukorháztartás zavarát?

Edzés otthon - de mire figyeljünk leginkább?

A jelenlegi körülmények óhatatlanul előtérbe helyezik az otthon végzett edzések lehetőségét, melyeket a lakásban, egy polifoam használatával is végrehajthatunk. Vajon ha önállóan végezzük, figyelünk a helyes pozíció kivitelezésére?