Blog

Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

2020.09.21.

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

A McKnezie terápia egy igen hatékony kezelés, amely a porckorongon keletkezett kitüremkedést, vagy akár a sérv visszatornázását tűzi ki célul.

A kezelés menetét természetesen egy alapos vizsgálat előzi meg, ilyenkor a páciens az esetek többségében már rendelkezik RTG vagy MR lelettel, amit mindenképpen vigyen magával az első alkalommal.

A panaszok megszűnésével a kezelés még nem ér véget, hiszen az eddig alvó izmokat speciális gyógytorna gyakorlatokkal fel kell ébreszteni, hogy az eredmény tartós maradjon. A rendszeres testmozgás mellett nagy hangsúlyt kell fordítani a helytelen testhelyzetek elkerülésére is. Fontos az ergonomikus környezet kialakítása különböző eszközök segítségével: ülőpárna, McKenzie párna, ékpárna, nagylabda és a szék/számítógép megfelelő helyzetének beállítása.

Elengedhetetlen, hogy a gyógytorna mellett válasszon olyan mozgásformát, ami minden ízületet átmozgat: ilyen a jóga, vagy a pilates. Ezeket a sport tevékenységeket érdemes azután elkezdeni, hogy panaszai megszűntek és nem csak a tüneteket, de a kiváltó problémákat is sikerült korrigálni.

Jelentkezzen gyógytorna és pilates szolgáltatásainkra, ahol szakembereink személyre szabott kezeléssel várják Önt szentendrei és budapesti rendelőinkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Pilates kezelés

A Pilates módszer a test komplex szemléletét, vizsgálatát és a panaszok komplex kezelését tartja
fontosnak, figyelembe véve azt, hogy ami testünkben történik, tükröződik az agyunkban és fordítva.
A testünket ért hatások következtében kialakult elmozdulásokat oldja és közelíti testünk egyensúlyát
a tökéletes irányba, melyben nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló mélyizmok, illetve a speciális
légzéstechnika. 

Részletek
Mozgásszervi problémák - minden korosztályban előfordulhatnak!

Vajon melyek ezek a gyakori problémák gyermekek, illetve felnőttek esetében? Sorra vettük:

Safe Laser – hatékony eszköz a gyógyításban!

A Safe Laser infravörös fénye kiválóan alkalmazható terápiás célokra, elsősorban fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Gyógytornával a csontritkulás ellen!

Csontozatunk tömege körülbelül 35 éves kortól kezdve folyamatosan csökken. Az évi 0,5-1 százalékos átlagos veszteség 70 éves korra már a teljes csontállományunk harmadát jelentheti. A csökkenés akkor válik veszélyessé, ha ezt a mértéket meghaladja, vagyis 1-2,5 % fölé emelkedik évente.