Blog

Fogyókúra nyáron - vajon több kalóriát égetünk el, ha melegben sportolunk?

2020.07.09.

A válasz nem izzadásunk mértékétől, hanem alapanyagcserénktől, vagyis BMR értékünktől függ. Az érték megmutatja, hogy testünknek az alap életfunkciók fenntartásához mennyi kalóriára van szüksége.

Kánikulában a test rendkívül keményen kezd dolgozni, hogy hűtsön, ezért a melegebb időjárás elősegítheti alapanyagcsere értékünk enyhe növekedését, így testünk kicsit gyorsabban égeti a kalóriákat.

Nincs azonban szilárd tudományos tanulmány, amely pontosan bizonyítja, hogy hangsúlyosan több kalóriát égetne el szervezetünk melegben. A kalóriaégetés bármilyen növekedése valószínűleg csak rövid ideig tartana, mert a test megtanul alkalmazkodni. Ráadásul hatékonyság szempontjából extra hő nélkül eredményesebb edzést érhetünk el, mert szervezetünk képes lesz arra, hogy hosszabb ideig elviselje a terhelést.

Rendkívül fontos, hogy ha úgy dönt, hogy meleg időben edz, akkor fokozottan hidratáljon, mivel kiszáradhat vagy hőhullámot kaphat. Akkor hozhatja ki a legtöbbet az edzésekből, ha megfelelő ruhát (futáshoz fehér sapkát és könnyű edző felszerelést) visel, folyamatosan vizet iszik és az edzés időpontját nem a nap közepére, hanem kora reggelre vagy késő estére időzíti.

Tekintse meg masszázs szolgáltatásunkat, amely kiváló kiegészítése lehet a fogyás és a méregtelenítés elősegítésének!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Masszázs kezelés

Masszázs kezelésünk mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
Zavarja Önt a pára szemüveg- és maszkviselés közben? –válasszon páramentes szemüveglencsét!

Mindennapjainkban a koronavírus elleni védekezéshez nélkülözhetetlen az arcmaszk, hiszen viselése alapvető fontosságú a járvány terjedésének visszaszorításában. A szemüveget viselők helyzetét viszont nagyban megnehezíti az a kellemetlenség, hogy lencséjük folyamatosan bepárásodik.

Tudatos futás – mit jelent és hogyan alkalmazhatjuk előnyeit?

Amikor tudatos futásról beszélünk, lelkileg kapcsolódunk a pillanathoz, és eltávolítjuk azokat a zavaró tényezőket, amelyek a múlt vagy a jövő kapcsán juthatnak eszünkbe.

Én-hatékonyság – működő megküzdési stratégia testi fájdalomra!

Fájdalmaink megélésében a lelki tényezők meghatározó szerepet játszanak: gondolkodásunk, múltbeli tapasztalataink képesek erőteljes hatást gyakorolni közérzetünkre.