Blog

Fogyókúra nyáron - vajon több kalóriát égetünk el, ha melegben sportolunk?

2020.07.09.

A válasz nem izzadásunk mértékétől, hanem alapanyagcserénktől, vagyis BMR értékünktől függ. Az érték megmutatja, hogy testünknek az alap életfunkciók fenntartásához mennyi kalóriára van szüksége.

Kánikulában a test rendkívül keményen kezd dolgozni, hogy hűtsön, ezért a melegebb időjárás elősegítheti alapanyagcsere értékünk enyhe növekedését, így testünk kicsit gyorsabban égeti a kalóriákat.

Nincs azonban szilárd tudományos tanulmány, amely pontosan bizonyítja, hogy hangsúlyosan több kalóriát égetne el szervezetünk melegben. A kalóriaégetés bármilyen növekedése valószínűleg csak rövid ideig tartana, mert a test megtanul alkalmazkodni. Ráadásul hatékonyság szempontjából extra hő nélkül eredményesebb edzést érhetünk el, mert szervezetünk képes lesz arra, hogy hosszabb ideig elviselje a terhelést.

Rendkívül fontos, hogy ha úgy dönt, hogy meleg időben edz, akkor fokozottan hidratáljon, mivel kiszáradhat vagy hőhullámot kaphat. Akkor hozhatja ki a legtöbbet az edzésekből, ha megfelelő ruhát (futáshoz fehér sapkát és könnyű edző felszerelést) visel, folyamatosan vizet iszik és az edzés időpontját nem a nap közepére, hanem kora reggelre vagy késő estére időzíti.

Tekintse meg masszázs szolgáltatásunkat, amely kiváló kiegészítése lehet a fogyás és a méregtelenítés elősegítésének!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Masszázs kezelés

Masszázs kezelésünk mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.

Lúdtalp gyerekkorban - fontos az időben elkezdett terápia!

Gyerekek körében egyre nagyobb számban található a láb statikai hibájával járó lúdtalp és befelé dőlő bokaízület. A lúdtalp a láb hosszanti boltozatának ellapulása, amely jelentős, vagy tartós eltérés esetén vezet a környező izmokban, ízületekben jelentkező fájdalomhoz.