Blog

Fogyni szeretne? – Próbálja ki az akupunktúrát!

2020.08.10.

A fülben olyan akupunktúrás pontok találhatóak, melyek stimulációja képes hatékonyan támogatni a fogyókúrát. Az akupunktúra természetes módon segíti elő a fogyást gyógyszerek és mellékhatások nélkül.

Lássuk, milyen jótékony hatásai vannak a kezelésnek:

Csökkenti az éhségérzetet
Az akupunktúra segít abban hogy képesek legyünk mértéket tartani az étkezések során. Fontos tudni, hogy ez a hatás segít, de nem gátol meg abban, hogy a rossz szokásnak engedelmeskedve túlegyük magunkat.

Stresszoldó, nyugtató hatású
A stresszt hajlamosak vagyunk evéssel levezetni, ráadásul ilyenkor a magas kalóriatartalmú, cukros ételeket, italokat részesítjük előnyben. A mértéktartás is nehezebb.

Energetizál
Áthangoló hatású a teljes szervezetre, javítja az anyagcsere folyamatokat, ezáltal élénkít, energikusabbá tesz.

Javítja az alvás minőségét
Az alvászavar, kialvatlanság bizonyítottan hozzájárul a testsúly növekedéséhez számos módon.

Képes csökkenteni a szervezetben zajló gyulladásokat
Túlsúlyosan leginkább a megterhelt ízületekben alakul ki gyulladás, amely fájdalmakat okozhat. A fájdalom miatt kevesebbet mozgunk, ezáltal még több súly rakódik ránk, és máris kialakult egy ördögi kör.


Programunk 3 fő pillére:

  • Az anyagcsere áthangolása akupunktúrával
  • Személyre szabott diéta és mozgás
  • Érzelmi áthangolás és a tudatosság fejlesztése

Az akupunktúra sem képes azonban önmagában megoldani a túlsúly problémáját. Érdemes olyan apró változtatásokat kialakítani az életünkben, amelyek a vágyott cél irányába visznek és kiszorítják azokat a rossz szokásokat, amelyek észrevétlenül az elhízáshoz vezettek. Azzal is segíthetjük az akupunktúra hatását, ha tudatosan úgy tekintünk a programra, mint izgalmas kihívásra, amelynek képesek vagyunk megfelelni.

Fogyása elősegítésére jelentkezzen akupunktúrás szolgáltatásunkra, amelyet szentendrei rendelőnkben vehet igénybe!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógyászat egyik gyógyító módszere, melynek használata tapasztalati úton alakult ki több ezer évvel ezelőtt. Azóta az orvostudomány mind diagnosztikai mind pedig kezelési módszereiben hatalmas fejlődésen ment keresztül, azonban az akupunktúra a mai napig megőrizte népszerűségét.

Részletek
Zavarja Önt a pára szemüveg- és maszkviselés közben? –válasszon páramentes szemüveglencsét!

Mindennapjainkban a koronavírus elleni védekezéshez nélkülözhetetlen az arcmaszk, hiszen viselése alapvető fontosságú a járvány terjedésének visszaszorításában. A szemüveget viselők helyzetét viszont nagyban megnehezíti az a kellemetlenség, hogy lencséjük folyamatosan bepárásodik.

Tudatos futás – mit jelent és hogyan alkalmazhatjuk előnyeit?

Amikor tudatos futásról beszélünk, lelkileg kapcsolódunk a pillanathoz, és eltávolítjuk azokat a zavaró tényezőket, amelyek a múlt vagy a jövő kapcsán juthatnak eszünkbe.

Én-hatékonyság – működő megküzdési stratégia testi fájdalomra!

Fájdalmaink megélésében a lelki tényezők meghatározó szerepet játszanak: gondolkodásunk, múltbeli tapasztalataink képesek erőteljes hatást gyakorolni közérzetünkre.