Blog

Fogyni szeretne? – Próbálja ki az akupunktúrát!

2020.08.10.

A fülben olyan akupunktúrás pontok találhatóak, melyek stimulációja képes hatékonyan támogatni a fogyókúrát. Az akupunktúra természetes módon segíti elő a fogyást gyógyszerek és mellékhatások nélkül.

Lássuk, milyen jótékony hatásai vannak a kezelésnek:

Csökkenti az éhségérzetet
Az akupunktúra segít abban hogy képesek legyünk mértéket tartani az étkezések során. Fontos tudni, hogy ez a hatás segít, de nem gátol meg abban, hogy a rossz szokásnak engedelmeskedve túlegyük magunkat.

Stresszoldó, nyugtató hatású
A stresszt hajlamosak vagyunk evéssel levezetni, ráadásul ilyenkor a magas kalóriatartalmú, cukros ételeket, italokat részesítjük előnyben. A mértéktartás is nehezebb.

Energetizál
Áthangoló hatású a teljes szervezetre, javítja az anyagcsere folyamatokat, ezáltal élénkít, energikusabbá tesz.

Javítja az alvás minőségét
Az alvászavar, kialvatlanság bizonyítottan hozzájárul a testsúly növekedéséhez számos módon.

Képes csökkenteni a szervezetben zajló gyulladásokat
Túlsúlyosan leginkább a megterhelt ízületekben alakul ki gyulladás, amely fájdalmakat okozhat. A fájdalom miatt kevesebbet mozgunk, ezáltal még több súly rakódik ránk, és máris kialakult egy ördögi kör.


Programunk 3 fő pillére:

  • Az anyagcsere áthangolása akupunktúrával
  • Személyre szabott diéta és mozgás
  • Érzelmi áthangolás és a tudatosság fejlesztése

Az akupunktúra sem képes azonban önmagában megoldani a túlsúly problémáját. Érdemes olyan apró változtatásokat kialakítani az életünkben, amelyek a vágyott cél irányába visznek és kiszorítják azokat a rossz szokásokat, amelyek észrevétlenül az elhízáshoz vezettek. Azzal is segíthetjük az akupunktúra hatását, ha tudatosan úgy tekintünk a programra, mint izgalmas kihívásra, amelynek képesek vagyunk megfelelni.

Fogyása elősegítésére jelentkezzen akupunktúrás szolgáltatásunkra, amelyet szentendrei rendelőnkben vehet igénybe!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógyászat egyik gyógyító módszere, melynek használata tapasztalati úton alakult ki több ezer évvel ezelőtt. Azóta az orvostudomány mind diagnosztikai mind pedig kezelési módszereiben hatalmas fejlődésen ment keresztül, azonban az akupunktúra a mai napig megőrizte népszerűségét.

Részletek
Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.

Lúdtalp gyerekkorban - fontos az időben elkezdett terápia!

Gyerekek körében egyre nagyobb számban található a láb statikai hibájával járó lúdtalp és befelé dőlő bokaízület. A lúdtalp a láb hosszanti boltozatának ellapulása, amely jelentős, vagy tartós eltérés esetén vezet a környező izmokban, ízületekben jelentkező fájdalomhoz.