Blog

Feszültség, túlterheltség – hogyan mozgósítsuk erőforrásainkat?

2021.03.22.

A mindennapokban a home office rengeteg kihívás elé állítja a szülőket. Minél inkább túlterhelt valaki, minél többfelé kell figyelmét megosztania, annál nagyobb eséllyel fog lényegtelen dolgokat túlreagálni és eljutni arra a pontra, hogy teljesen kimerültnek érezze magát, amiben a feladatok szinte betemetik.

A túlterhelt embereknek egy közös tulajdonságuk van: képtelenek fontossági sorrendet felállítani. Hirtelen minden feladat és kötelesség egyenlő fontosságot kap, legyen az akár egy munkahelyi feladat határidőre való befejezése, vagy a házimunka, miközben gyermekük is támogatást vár az online oktatásban, vagy kisgyermekként folyamatosan játékra invitál.

A stresszes helyzetek harcra vagy visszahúzódásra késztetnek bennünket, amelyeket férfiként és nőként másképpen kezelünk. Míg általában a férfiak magukba fordulnak, hogy feldolgozzák a helyzetet, a nők érzelmi kirohanással reagálnak. A stressz okainak lemondással és önmegtagadással való tűrése nem működik következmények nélkül. Ha igyekszünk jó képet vágni hozzá és minden áron folytatni a szokásos rutinunkat, ez akár depresszióhoz, betegséghez vezethet.

Erős stresszhatással járó helyzetekben a fontossági sorrend megtalálása mellett foglalkoznunk kell önmagunkkal és szeretettel fordulni saját igényeinkhez, mivel ez működő módja lehet annak, hogy meg tudjunk birkózni a másokkal való törődés kihívásaival is.

Jelentkezzen legújabb szolgáltatásunkra szentendrei rendelőnkbe, amely keretén belül segítő szakemberünk a pilates és a mentálhigiénés szolgáltatás fúziójából több olyan komplex csomagot állított össze, ami a mindennapokban a segítségére lehet a megküzdésben, a jobb teljesítőképesség elérésében, erőforrásaink mozgósításában, testi és lelki egyensúlyunk megtalálásában.

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Pilates - Mentálhigiénés segítés

A pilates módszer a test komplex szemléletét, vizsgálatát és a panaszok komplex kezelését tartja fontosnak, figyelembe véve azt, hogy ami testünkben történik, tükröződik az agyunkban és fordítva. A testünket ért hatások következtében kialakult elmozdulásokat oldja és közelíti testünk egyensúlyát a tökéletes irányba, melyben nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló mélyizmok, illetve a speciális légzéstechnika.

Részletek
Koronavírus elleni oltás – vajon nőknél és férfiaknál más a mellékhatása?

A nők szervezete hormonálisan és genetikailag is különbözik a férfiakétől, és bár tudjuk, hogy gyakran másképp reagálnak a különböző orvosi beavatkozásokra, felmerül, hogy ez a koronavírus elleni oltásoknál is így lehet.

Hasfájás, puffadás? - a hasi ultrahang vizsgálat választ adhat panaszaira!

Az ultrahang vizsgálat egy olyan képalkotó diagnosztikai módszer, amely bizonyos korlátok mellett széles körű információt ad a páciens állapotáról. A hasi ultrahang különösen javasolt különböző hasi panaszok, étvágytalanság, hasi fájdalmak, diszkomfort, nyomásérzés, teltségérzés, gyulladásra vagy egyéb problémára utaló laboratóriumi eltérések, nőgyógyászati-, vizelési panaszok, máj-, epe-, hasnyálmirigy betegségek gyanúja esetén, emellett panaszmentes betegek szűrővizsgálatára is ajánlható.

Tenisz – milyen fizikai előnyei vannak?

A tenisz azon kevés mozgáslehetőségek egyike, ahol garantáltan távolságot tudunk tartani partnerünktől, ráadásul egy olyan hatékony sport, amely az egész testet megmozgatja. Ragadjon ütőt, és tudja meg, milyen előnyökkel jár ez a nagyszerű edzésforma!