Blog

Egészséges immunrendszer - milyen hatékony eszközök állnak rendelkezésünkre?

2020.12.06.

Életkorunktól, általános egészségi állapotunktól, stresszszintünktől és tápanyag bevitelünktől függ, hogy immunrendszerünk miként reagál a kórokozókra, és mennyire képes védekezni velük szemben.

Az olyan mikrotápanyagok, mint a C-vitamin, a D-vitamin, a B-vitamin komplex, a cink és a szelén bevitele mellett az egészséges testsúly megtartása, a minőségi alvás és a rendszeres testmozgás kiemelt jelentőségű, hogy szervezetünk természetes védekezési mechanizmusa aktív maradjon.

Ételeink minősége alapvető fontosságú: ha maximalizálni szeretnénk az ételek immunrendszerünkre gyakorolt ​​hatását, érdemes jelentősen megnövelni a naponta elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek mennyiségét, így testünk képes lesz a baktériumok és a szervezet vírusok gyulladásos reakciójának kontrollálására. Bizonyos mennyiségű gyulladásos reakcióra szükség van ahhoz, hogy megszabaduljunk a kórokozóktól, de ha testünk túl sok gyulladásos komponenst termel, az káros lehet a környező szövetekre és autoimmun vagy krónikus betegségeket okozhat. A krónikus gyulladást a vizsgálatok során összefüggésbe hozták rákkal, szívbetegségekkel, cukorbetegséggel, ízületi gyulladással, depresszióval, Alzheimer-kórral és sok más betegséggel. Mai nyugati étrendünk tele van túlzottan feldolgozott, magas zsírtartalmú ételekkel, cukros italokkal, amelyek tartósan magas szintű gyulladást okozhatnak a szervezetben.

Ezért a legjobb út az egészséges immunrendszer felé, ha minden nap sokféle friss és színes - piros, sárga, narancssárga, lila és zöld -gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk. Igazi vitaminbomba A Flavon Ruby étrendkiegészítője, amely gránátalma, fekete ribizli, fekete berkenye, meggy, cseresznye és homoktövis tartalmának köszönhetően kitűnő választás többek között szervezetünk energia szintjének és ellenálló képességének növelésére. A benne lévő bioflavonoidoknak köszönhetően, számtalan kedvező hatásával képes fokozni erőnlétünket, fizikai és szellemi teljesítőképességünket, erősíteni idegrendszerünket.

Gyulladásos panaszokra a Safe Laser kezelés is rendkívül hatékony, mert a lézerfény öngyógyító folyamatokat indít el a szervezetben, amelynek következménye a gyorsabb regenerálódás, különösen az immunrendszer-specifikus sejtekre vonatkozóan. Ez a fokozott hatékonyság segíti az immunrendszert, hogy legyőzze a nem kívánatos mikrobákat és kórokozókat. A terápia alkalmazható fül-orr-gégészeti problémákra is, amely orrkezelővel az orrnyílásba világítva enyhíti a légúti gyulladások tüneteit.

Safe Laser kezelést több szolgáltatásunk részeként is igénybe veheti, ha mozgásszervi (reumatológiai, gyógytorna, masszázs), bőrgyógyászati, légúti panaszai vannak, illetve cukorbetegség esetén is.

Jelentkezzen budapesti vagy szentendrei rendelőnkbe, ahol szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Safe Laser kezelés

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.