Blog

Kerékpársport – a gyógytorna fontossága az állóképesség megőrzéséhez!

2020.10.01.

A kerékpározást lehet hobbi és profi szinten is űzni: országúton, pályán, vagy terepen is élvezni a mozgás örömeit. A távolság leküzdése során, a kilométereket róva szebbnél szebb tájakon haladhatunk, a kerékpár adottságaiból adódóan akár 30-40 kilométeres sebességgel.

Egy kerékpáros eredményeit nagymértékben befolyásolja mentális és fizikai állóképessége, amihez kiemelten fontos az izmok gyors reakciója és nyújtható állapota. A sport jellegéből adódóan a sportoló ki van téve a viszonylag nagy sebességnek, az időjárás viszontagságainak, illetve egyéb akadályoknak, így ebben a sportban is gyakoriak a sérülések, melyek rehabilitációja gyógytornász segítségével különösen hatékony lehet, például egy térdsérülés esetén úgy is lehet erősíteni, karban tartani az izomzatot, hogy közben a sportoló nem terheli az ízületet. Ezen kívül a szakember segítségével végzett megfelelő mozgássorok fontos segítséget nyújtanak a sérülések megelőzése szempontjából is, ami mind a profi, mind a hobbi sportoló számára kiemelt jelentőségű.

További problémákat okoz, hogy a hosszú kilométerek és a kormány helyzete miatt a versenykerékpárokon a kerékpározók mellizmai rövidülhetnek, ezáltal a légzés kicsit nehezebb lesz, vagyis a hát felé fog növekedni a tüdő, így a hát görbébbnek tűnik. Ez viszont statikai felborulást okoz a test más területein. Ennek mértékét célzott kezelésekkel lehet csökkenteni, illetve kiegészítő erősítésekkel érdemes stabilizálni.

Jelentkezzen gyógytorna szolgáltatásunkra, ahol felkészült szakembereink szeretettel várják a profi és az amatőr sportolókat is!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
Mozgásszervi problémák - minden korosztályban előfordulhatnak!

Vajon melyek ezek a gyakori problémák gyermekek, illetve felnőttek esetében? Sorra vettük:

Safe Laser – hatékony eszköz a gyógyításban!

A Safe Laser infravörös fénye kiválóan alkalmazható terápiás célokra, elsősorban fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Gyógytornával a csontritkulás ellen!

Csontozatunk tömege körülbelül 35 éves kortól kezdve folyamatosan csökken. Az évi 0,5-1 százalékos átlagos veszteség 70 éves korra már a teljes csontállományunk harmadát jelentheti. A csökkenés akkor válik veszélyessé, ha ezt a mértéket meghaladja, vagyis 1-2,5 % fölé emelkedik évente.