Optika - látásvizsgálat - Szentendre

Ez a szolgáltatás a szentendrei rendelőben érhető el!

...

Optika - látásvizsgálat

Felhívjuk kedves pácienseink figyelmét, hogy a szolgáltatás december 15-ig érhető el!

 

Az emberek nagyrésze csak akkor megy el látásvizsgálatra, amikor már számottevően romlott a látása, pedig a vizsgálattal nem csak életminőségünkön javíthatunk, hanem számos szemészeti betegséget kiszűrhetünk, megelőzhetünk, ami később akár súlyos látásromlást is okozhat, sőt egyéb betegségek (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke- és zöldhályog) korai felismerésében is segíthet. A teljeskörű látásvizsgálatot diplomás optometrista szakember végzi, mely kb 15-20 percet vesz igénybe. Ezután az látszerész (optikus) szakember szemüveg készítési lehetőséget is kínál pácienseinknek.

Mikor van szükség látásvizsgálatra?

Egy átfogó látásvizsgálat elvégeztetése, illetve a már viselt dioptria ellenőriztetése évente javasolt. Panasz esetén ugyanakkor mielőbbi látásvizsgálat szükséges. A homályoslátás különböző típusai - a myopia - rövidlátás, hypermetropia - távollátás, asztigmia, presbyopia – öregszeműség - a leggyakoribb panaszok, amelyekkel szakemberhez érdemes fordulnunk.

Teljeskörű látásvizsgálat:

A diplomás optometrista szakember feladata a mindenre kiterjedő látásvizsgálat elvégzése. Ez magában foglalja a számítógépes dioptria-meghatározást, majd a próbakerettel és a lencsesorral történő finomkorrigálást, végül a páciens számára legjobb távoli és közeli szemüveg dioptriájának kiszámítását.

Az optometrista szakembernek a szemészeti prevenció területén is nagy szerepe van. Munkája fontos része ugyanis, hogy ha az alapos látásvizsgálat során valamely (szemészeti, vagy esetleg általános) betegség gyanúja felmerül benne, úgy javaslatot tesz a megfelelő szakorvos felkeresésére.

Az optometrista munkája során egy csapatot alkot látszerész (optikus) kollégájával, akinek feladata az optometrista által kiszámított látásvizsgálati eredmények alapján a páciens számára legmegfelelőbb szemüvegkeret-típus és szemüveglencse-típus kombinációjának kiajánlása, majd pedig a szemüveg elkészítése, végül pedig a páciensre illesztése.

A látásvizsgálat menete:

  • Anamnézis felvétele: ennek során az optometrista szakember kérdéseket tesz fel a páciensnek jelen panaszáról, fennálló betegségeiről, korábbi általános- és szemészeti betegségeiről, rendszeresen szedett gyógyszereiről, valamint a családjában előforduló általános- és szemészeti betegségekről.
  • Objektív mérés: számítógépes dioptria meghatározás auto kerato-refraktométer segítségével.
  • Szubjektív dioptria meghatározás: a dioptria finomhangolása próbakeret, lencsesor, visustábla és olvasópróba segítségével.
  • A végleges dioptria kiszámítása: az optometrista számításai és a páciens szubjektív érzései alapján közös döntés születik a végleges dioptriáról. Így a vizsgálat végén a páciens számára legkényelmesebb, optimális, ugyanakkor szakmailag is megfelelő dioptria kerül felírásra, melynek alapján elkészítjük a szemüveget. 

A Happymed optikában kiváló minőségű, személyre szabott szemüveglencsék teljes kínálatával (színezett, fényre sötétedő, rétegkezelt, kékfény-szűrős, egyfókuszú, bifokális, multifokális, dioptriás napszemüveglencse), valamint szemüvegkeretek széles választékával (elegánstól a sportosig) állunk pácienseink rendelkezésére, hogy a látásvizsgálatot és az egyeztetést követően a legmegfelelőbb szemüveget készíthessük el Önöknek. 

Értesítjük kedves Pácienseinket, hogy látásvizsgálatra előjegyzés nélkül is fogadjuk az érdeklődőket!

 

Nyitvatartási időpontjaink:
(A szolgáltatás december 15-ig érhető el.)

Látásvizsgálat: 

Hétfő   9,00 - 12,30 
Kedd  14,00 - 17,00 

Optika:

Hétfő     8,00 - 13,30
Kedd    14,00 - 17,00

Szolgáltatásaink árai

  • Látásvizsgálat ⋅ 5 000 Ft
    (szemüvegkészítés esetén díjtalan)

Foglaljon időpontot

Kérjük a hatékony ügyintézés érdekében pontosan adja meg a telefonszámát!

Időpontkérés telefonon:

+36 30 530 8968
Hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Időpontkérés e-mailben:

happymed(at)happymed(dot)hu

Cím:

1096 Budapest, Sobieski János Utca 20-24. Fszt. 5.

2000 Szentendre, Dobogókői út 1. I. emelet

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.