Suhajda Sára

dietetikus

Egészen fiatalon ismerkedett meg a dietetika világával, majd 2019-ben diplomázott kitűnő eredménnyel a Pécsi Tudományegyetemen. 

Szenvedélye a táplálkozástudomány iránt azóta is töretlen maradt, célja folyamatosan tanulni és fejlődni. 

Jelenleg gyermekdietetikával és diétás tanácsadással foglalkozik. Fő területe a gyermekétkeztetésen kívül az ételallergiák és -intoleranciák, a várandós gondozás, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések dietetikája, a túlsúly kezelése. Szívéhez különlegesen közel áll a diabétesz, illetve a női hormonális problémák (pl.: PCOS, endometriózis, inzulinrezisztencia) kezelése, a családtervezés előtt álló nők étrendi támogatása. 

Célja, hogy az emberek megismerkedjenek az egészséges táplálkozással, a helyes étkezés egészségre gyakorolt pozitív hatásaival. Fontosnak tartja, hogy megtanítsa a pácienseknek, egy meglévő betegség esetén kisebb-nagyobb étrendi változatással mérsékelhetőek vagy akár teljesen megszüntethetőek a tünetek (pl.: laktóz intolerancia, reflux), csökkenthető a szövődmények kockázata, egyes esetekben pedig akár teljes gyógyulást (pl.: túlsúly okozta diabétesz) is hozhat egy-egy diéta. 

Mindig is fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a gyors, túlzott megszorítással járó, időszakos diéta nem hozhat hosszútávon tartós eredményt, a diétás kiegészítők, csodaszerek pedig sosem váltják be ígéreteiket.

Szeretettel vár mindenkit, aki akár megelőző jelleggel szeretné megismerni az egészséges táplálkozás alapjait, akár konkrét panaszok kezelésében kéri segítségét.