Blog

Derékfájás - elkerülhetetlen?

2020.05.21.

Gerinc panaszokat illetően két nagy csoportra lehet osztani az embereket, az első csoportban vannak azok, akiknek már fájt valaha élete során a gerince, a másik csoportban pedig azok, akiknek fájni fog!

Természetesen nem ennyire elkeserítő a helyzet, sokan úgy vélik, a probléma ott kezdődik, hogy két lábon járunk. Véleményem szerint nem a járással van a gond, hanem miután megtanultunk két lábon járva egyenes gerinccel élni, mi elsősorban ülésre használjuk leginkább a testünket manapság!

Ülő életmódunk egyik nagy hátránya, hogy a csontjaink és izmaink nem megfelelő helyzetben vannak akár napi több órán keresztül. Szervezetünk egyik legjobb tulajdonsága, az alkalmazkodó képesség ebben az esetben hátrány, hiszen a testünk az ülésnek megfelelő helyzetben rögzül, így hiába állunk fel a székből a megfelelő erősítés és nyújtások nélkül ülő helyzetben ragadunk állás közben is.

Kövesse figyelemmel további bejegyzéseinket, melyekből sok hasznos információt tudhat meg, mit tehet egészségének megőrzéséért!

 

Vissza a bloghoz


Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
Gerincsérv - Mit tehet, ha ezt diagnosztizálták Önnél?

A legjobb választás ebben az esetben olyan gyógytornász felkeresése, aki jártas a McKenzie terápiában, valamint ismeri a manuálterápia vizsgáló és kezelő fogásait.

Hőhullámok - a menopauza kellemetlen velejárója

A szervezet hormonális változásokon megy keresztül a menopauza beköszöntével és az ingadozó ösztrogénszint miatt a legtöbb nő hőhullámokat tapasztal. A heves hőhullámok miatt nem ritka, hogy a nők nemcsak a nap folyamán, de még az alvás közben is izzadásról számolnak be.

Lúdtalp gyerekkorban - fontos az időben elkezdett terápia!

Gyerekek körében egyre nagyobb számban található a láb statikai hibájával járó lúdtalp és befelé dőlő bokaízület. A lúdtalp a láb hosszanti boltozatának ellapulása, amely jelentős, vagy tartós eltérés esetén vezet a környező izmokban, ízületekben jelentkező fájdalomhoz.