Blog

Ismerje meg legújabb szolgáltatásunkat, a Craniosacralis kezelést!

2022.08.08.

A teljes nevén Integrált craniosacralis biodinamika kezelés egy különleges és rendkívül hatékony terápia, melynek során elsősorban a páciens gyökérproblémája kerül felkutatásra és kezelésre annak érdekében, hogy a változás tartós és a mindennapokban is jól érzékelhető legyen.

A fizikai és lelki síkon minket ért traumák a központi idegrendszerben blokkok formájában lenyomatot képezhetnek, melyek számos különböző akut és krónikus betegség formájában kerülhetnek megnyilvánulásra: például migrén, gerincproblémák, emésztési problémák, idegrendszeri rendellenességek, hormonális zavarok, egyensúly problémák, depresszió, krónikus fülzúgás. Vajon ez a különleges eljárás hogyan járul hozzá a tünetek tartós javításához, vagy akár megszűnéséhez?

A kezelés közvetlenül hat a központi idegrendszerre, emiatt ellazítja az egész testet, az izmokat, szöveteket. Hatására aktiválódnak a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusai, az elindult önszabályozó folyamatok pedig még a kezelés után is zajlanak. A kezelés formája és technikai összetétele mindig személyre szabott, tehát szinte soha nincs két egyforma kezelés.

Kovács Bianka, a kezelést végző terapeutánk így vall önmagáról és a terápiáról:

„Egy általános bemutatkozáskor valaminek nevezzük magunkat, leggyakrabban tanulmányainkra, vagy szakmai tapasztalatainkra hivatkozunk. Mindig is különbséget tettem hivatás és munka között, és a titulusok mögött lévő ember érdekelt igazán. Nem gondoltam volna arra, hogy egy váratlan betegség mutat rá az én valódi hivatásomra…

20 éves voltam és az orvosok azt mondták, nagyjából 2 hetem lehet hátra, mert egy számukra is ismeretlen, komplex vérképzési megbetegedést diagnosztizáltak nálam. Műtéti beavatkozások és számtalan vizsgálat következett, és amire addig azt mondták, hogy lehetetlen, az hirtelen csodává nőtte ki magát. Ekkor kezdtem el megértést keresni, vajon mi húzódhatott a hátterében.

Emlékszem arra az érzésre, amikor külső segítséget kértem. Elakadtam, és azt sem láttam, vezet-e egyáltalán kiút a nehéz helyzetből. A fizikai értelemben vett gyógyulást egy nehéz lélektani folyamat is kísérte, és emlékszem, hogy mennyire nehéz volt kimondani valakinek mindazt, amit egészen addig magamnak sem mertem. A mai napig hálás vagyok azért, hogy „jó helyre" kerültem.

A craniosacralis terápiával és a biodinamikával 2018-ban találkoztam először. Magával ragadott, hogy az emberre egységes egészként tekint és alázattal fordul a minden testben természeténél fogva meglévő bölcsesség felé. Így született meg bennem az elhatározás, hogy craniosacralis biodinamikát tanuljak, majd ezt követően az Upledger Institute Hungary-nál el is végeztem a képzéseket.

Nem csak meggyőződésem, hanem személyes tapasztalatom is, hogy fizikai állapotunkon képesek vagyunk fejlődésünk által változtatni.”

Bianka szeretettel várja pácienseit szentendrei rendelőnkben!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Craniosacralis kezelés

Craniosacralis kezelés / Integrált craniosacralis biodinamika

 

 

Részletek
Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.

 

Kisbabát vár? Próbálja ki a kismama tornát!

A várandósság nagyon fontos időszak egy nő életében, ami együtt jár a hullámzó közérzettel és érzelmekkel, illetve a különféle testi és lelki változásokkal. Ezért nagyon fontos az elővigyázatosság, de érdemes arra is figyelni, hogy az öngondoskodás ne csapjon át káros tétlenségbe.

Pihentető éjszakákra vágyik? Találjon rá a természetes és hatékony megoldásra!

A mindennapi rohanás, a tempós életmód és a felfokozott idegi megterhelés miatt általánossá vált, hogy egyre feszültebbnek érezzük magunkat. Ön is megtapasztalta, hogy elméje gyakran még lefekvés után is pörög, és egyre nehezebben alszik el? Sajnos nincs egyedül: az órákon át tartó hánykolódás, az álmatlanság, a furcsa álmok és a kavargó gondolatok olyan érzést kelthetnek, mintha a testünk összeesküdött volna ellenünk. De van rá hatékony megoldás!