Blog

Edzés otthon - de mire figyeljünk leginkább?

2021.01.05.

A jelenlegi körülmények óhatatlanul előtérbe helyezik az otthon végzett edzések lehetőségét, melyeket a lakásban, egy polifoam használatával is végrehajthatunk. Vajon ha önállóan végezzük, figyelünk a helyes pozíció kivitelezésére?

A helyes kivitelezés az edzés legfontosabb kiindulópontja: ha valamelyik ízületet nem úgy tartjuk, ahogyan az adott feladat megkívánja, nem megfelelően feszítjük az izmainkat, melyeknek a feladat során tartaniuk kell, akkor ezzel sérülést, fájdalmat idézhetünk elő magunknak időről-időre.

Leggyakoribb probléma a medence és a has megtartásának a hiánya a gyakorlatok végzése közben. A has tónusának feszítésével, a deréktáji szakasz porckorongjaira irányulóan növekszik meg a terhelés, mely lumbago vagy sérv kialakulását idézheti elő. Sok esetben nem is tudjuk önállóan korrigálni magunkat, innen ered a nem tökéletes pozíció felvétel. 

A legtöbb feladatnál a következő izomcsoportokra érdemes figyelni:

  • hasizmok feszítése
  • farizom szorítása
  • lapockazáró izmok kontrakciója

Személyi edzéseink vagy Pilates kezeléseink remek törzs izom (Core-izomzat) fejlesztő feladatokat tartalmaznak, így a törzs izom egyfajta természetes fűzője lesz a testünknek, mellyel a kialakuló derék fájdalmakat  el tudjuk kerülni.

Az edzés nem az izom méretét növeli meg, hanem erőfejlesztés történik, az izmok szálkásabbak lesznek. Remekül javul mindeközben a mobilitásunk, mely elengedhetetlen a megfelelő funkciójú mozgásban. További előnye a saját testsúllyal végzett gyakorlatoknak a törzs stabilizálása és az egyensúly javulása. A gyakorlatok során fontosabb a technika helyes kivitelezése, mint az elvégzett gyakorlatok mennyisége.

Amennyiben úgy érzi, hogy nehezen szánja rá magát az egyéni edzésre, keressen minket bátran és kollégáink segítenek az indulásban, a fentieknek megfelelő edzések kialakításában!

Vissza a bloghoz


Szolgáltatásunk

Személyi edzés

Személyi edzőnk vezetésével Stability Workout szolgáltatást nyújtunk. Az idegen elnevezés mögött egy különleges és élvezetes edzésmódszer rejlik.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.