Blog

Én-hatékonyság – működő megküzdési stratégia testi fájdalomra!

2020.11.16.

Fájdalmaink megélésében a lelki tényezők meghatározó szerepet játszanak: gondolkodásunk, múltbeli tapasztalataink képesek erőteljes hatást gyakorolni közérzetünkre.

A sérülés és a fájdalom felerősödése, sokszor összefüggésbe hozható egy megterhelő életszakasszal, amikor a problémák elvonják a figyelmet a személyes szükségleteinkről, ezért sebezhetőbbé válunk. A fokozott stresszterhelés megterheli a vázizomrendszert: a kötött hátizmok sérülékenyebbé teszik a gerinc különböző részleteit és ennek hatására az idegrendszerben olyan változások következnek be, amelyek a figyelem fájdalomra való érzékenyülésével járhatnak.

A fájdalombetegek hajlamosabbak elesettebbnek és sérülékenyebbnek érzékelni állapotukat, mint amilyen az valójában. Fontos tudnunk, hogy képesek vagyunk idegrendszerünket arra tanítani, hogy ne folyamatosan a fájdalmas ingerek jelenlétére figyeljen a testünkben. Ez a hozzáállás bizonyítottan együtt jár a fájdalom és a fogyatékosságérzet csökkenésével, valamint jelentősen befolyásolja a kezelés eredményességét.

Alacsonyabb mértékű fájdalomszintről számolnak be azok a betegek, akik azt élik meg, hogy az életük feletti kontroll az ő kezükben van, mint azok, akik a körülményektől teszik függővé életük alakulását. Az, aki a fájdalmát időszakosnak és érthetőnek tartja, több megküzdési stratégiát alkalmaz. Az én-hatékonyság megéléséhez szükség van egy bizonyos szintű rugalmasságra és alkalmazkodókészségre, de bizonyítottan érdemes hozzáállásunkon változtatni, amit testi érzékelésünk követni fog.

Gyógytorna szolgáltatásunkon való részvétel segít a testtudat erősítésében és a problémák hatékony kezelésében! Szakembereink segítenek megtanítani a pácienseknek, hogyan legyenek aktív részei fejlődésüknek.

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Gyógytorna

Sokan úgy gondolják, hogy a gyógytorna csak a sérülések utáni időszakban fontos és szükséges, pedig a gyógytornának nagy szerepe van a sérülések elkerülésében. A tervezett műtétek előtti időszakban is központi szerepet játszik a prekondícionáló gyógytorna, csakúgy, mint a műtét utáni rehabilitáció tekintetében. A terápiák segítségével a rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá tehető. Gyógytornászaink segítenek megtanítani pácienseinknek, hogyan legyenek aktív részei a fejlődésnek, hiszen a rehabilitáció team munka.

Részletek
A szívroham nem csak a férfiak betegsége!

A gyakran férfibetegségként emlegetett szívroham valójában kétszer annyi nő halálát okozza évente, mint a mellrák. Bár a fő tünet általában a mellkasi fájdalom, egy tanulmány szerint a nők 43 százaléka nem érez ilyen jellegű tünetet a szívinfarktus során.

Mit tehetünk a ráncok késleltetéséért? – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a Plasmage kezelésről esett szó, amely a szem körüli ráncok finomítására irányul, illetve elsősorban a szemhéjon lévő felesleges, megereszkedett bőr eltávolítására alkalmazható. De nézzük, milyen további szépészeti kezelés segíti Önt az egészséges bőrkép megtalálásában és fenntartásában!

Szarkalábak – mit tehetünk a ráncok késleltetéséért?

Az idő előrehaladtával bőrünk egyre érzékenyebbé válik és ráncosodni kezd. Bár ez a folyamat normális velejárója az idősödésnek, egyénenként más ütemben tapasztaljuk meg negatív hatásait. A szem a lélek tükre és általában a szemünk és a szem ráncai az elsők, amelyek árulkodnak valódi életkorunkról.