Blog

A masszázsterápia előnyei

2020.12.16.

A masszázs segíthet a kikapcsolódásban – de ennél akár sokkal többre is képes. Vegyük sorra számos jótékony hatását!

Csökkenti a szorongást és a feszültséget

Az emberi érintés biztonságos, barátságos és professzionális környezetben hihetetlenül terápiás és pihentető lehet. Egy nehéz nap utáni masszázs segíti a szervezetet, hogy kiengedje az izmokban tárolt stresszt, ezáltal nyugodtabbak és boldogabbak legyünk. Különböző betegségek esetén is kifejezetten segít az érzelmi megküzdésben, mert a betegek kevésbé érzik magukat depressziósnak és dühösnek.

Enyhíti a fejfájást

A masszázs csökkenti a fejfájás gyakoriságát és súlyosságát. Már egyetlen terápiás kezelés hatással lehet a krónikus fejfájásban szenvedő betegek esetében is.

Javítja az alvás minőségét

A masszázs nemcsak a pihentető alvást segíti elő, hanem azoknál is jótékonyan hat, akik egyébként nem tudnak kielégítően pihenni. A masszázs elősegíti a relaxációt és az alvást akár általános stressz, akár valamilyen testi probléma okozza azt, segíti a csecsemőket is a nyugodtabb és több alvásban, ezáltal kevesebbet sírnak. 

Ellensúlyozhatja a sok üléssel járó gerincproblémákat

Sokunk küzd valamilyen testtartási stresszel, amely általában a vállon és a nyakon jelentkezik, de súlyosabb formában fájdalomként vagy gyengeségként jelentkezik a deréktájban és a farizomban is, amelyet a hosszan tartó ülés okoz. Figyelembe véve a masszázs terápiájának előnyeit, szerencsére a masszázs ellensúlyozhatja az ülés okozta egyensúlyhiányt.

Várjuk szeretettel szentendrei rendelőnkben, ahol többféle masszázs szolgáltatásunk igénybevételével támogathatja egészségét!

Vissza a bloghoz

Szolgáltatásunk

Masszázs kezelés

Masszázs kezelésünk mindig a panaszok állapotfelmérésével kezdődik, majd ez alapján a különböző technikákat személyre szabottan alkalmazzuk. Ilyenkor a svéd masszázs, dinamikus manuálterápia, akupresszúra, triggerpont kezelés, gerinckorrekciós kezelés elemeit szükség szerint alkalmazzuk, melyet további technikákkal, módszerekkel egészítünk ki.

Részletek
Állandósuló gerincfájdalom - mit tehetünk ellene?

A problémák leginkább a mozgásszegény életmód, a folyamatos egyoldalú terhelés, tartós ülés vagy állás miatt alakulnak ki, de okozhatja panaszainkat a szervezetet érő hirtelen nagy erőbehatás, trauma.

2-es típusú cukorbetegség – egészséges életmóddal 80 %-ban megelőzhető!

A 2-es típusú diabétesznek gyakran nincs semmilyen tünete, így a cukorbetegek mintegy egyharmada nem is tudja, hogy beteg. Milyen tünetek jelezhetik a cukorháztartás zavarát?

Edzés otthon - de mire figyeljünk leginkább?

A jelenlegi körülmények óhatatlanul előtérbe helyezik az otthon végzett edzések lehetőségét, melyeket a lakásban, egy polifoam használatával is végrehajthatunk. Vajon ha önállóan végezzük, figyelünk a helyes pozíció kivitelezésére?