Koronavírus teszt a Happymed-nél oltás után is!

...

A KORONAVÍRUS lgG ELLENANYAG TESZT ALKALMAS A KORÁBBI FELTÉTELEZETT VAGY IGAZOLT FERTŐZÉS LEZAJLÁSA UTÁN, ILLETVE AZ OLTÁSOK UTÁN KIALAKULT lgG ELLENANYAG SZINT VIZSGÁLATÁRA IS.

A SARS-CoV-2 IgG ellenanyag teszt a koronavírussal fertőzött beteg, vagy a beoltott egyén immunrendszere által termelt azon specifikus IgG antitesteket (ellenanyagokat) mutatja ki, melyek hosszabb távon fennmaradnak.

A tartósan fennmaradó IgG antitestek lehetővé teszik azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Az alkalmazott teszt a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérje (spike-protein) ellen termelt IgG antitestek szintjét méri, így a jelenleg alkalmazott összes oltás beadása után kialakult ellenanyag szint mérésére is alkalmas, ezáltal a kialakult ellenanyagos (antitestes) immunválasz (védettség) is mérhető.

A mintavételt a kétdózisú oltások esetén a második oltás után legalább 1 héttel, az egydózisú oltások után 4-6 héttel javasolt.